понеділок, 05 лютого 2018 09:31

Експерт пояснив, як паніка через Javelin допомагає бойовикам ЛДНР

Експерт пояснив, як паніка через Javelin допомагає бойовикам ЛДНР
Отриманням Україною Javelin є ходом в інформаційній війні з метою набору до лав бойовиків - Орестович. Фото: Strategic Culture Foundation

Отримавши Javelin, Україна не піде в наступ проти бойовиків ОРДЛО, але окуповані території обов'язково поверне.

Таку думку висловив військовий експерт і блогер Олексій Арестович, у інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, паніка терористів, у зв'язку з отриманням Україною Javelin є ходом в інформаційній війні з метою набору до лав бойовиків.

"Ось у чому наша помилка? Який-небудь напівп'яний заступник командира ДНР заявив, що Україна піде в великий наступ - і одразу: "Ой, великий наступ, великий наступ! "Знаєте, що таке велике наступ? Це треба два роки наполегливо готуватися, титанічні зусилля здійснювати. Не починають наступ тому, що Україні поставили Javelin. Треба просто розуміти, що є речі, на які не треба реагувати. Головний принцип інформаційно-психологічної боротьби - це захопити порядок денний. Якщо вони вкидають інформаційні приводи, а ми їх обслуговуємо, то ми працюємо, як служби інформаційно-психологічних операцій. А навіщо?" - зазначив Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полторак зустрівся з главою Пентагону: про що говорили політики

"Війна, щоб повернути Донбас, - це наш плановий захід, не треба з цього робити сенсацію, ми його планово повернемо", - заявив блогер.

Міністр оборони України Степан Полторак в п'ятницю, 2 лютого, зустрівся у Вашингтоні з главою Пентагону Джеймсом Меттісом. Полторак назвав передачу американських озброєнь "великим сигналом для України і сигналом для Росії, що Україна не залишилася наодинці з агресією з боку РФ". Раніше очікувалось, що глава Міноборони України обговорить терміни поставок "Джавелін", а також прагматичні кроки по зміцненню відносин між нашими збройними силами.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, як паніка через Javelin допомагає бойовикам ЛДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути