понеділок, 09 липня 2018 09:51

3,4 млн українців потребують гуманітарної допомоги - Червоний Хрест

3,4 млн українців потребують гуманітарної допомоги - Червоний Хрест
Українці потребують постійної гуманітарної допомоги від Червоного Хреста. Фото dw.com

У Німецькому Червоному Хресті закликають збільшити гуманітарну допомогу населенню України, що потерпає від війни на Донбасі.

"В Україні 3,4 мільйона людей потребують гуманітарної допомоги. Особливо гострою ця проблема стала для охоплених збройним протистоянням регіонів Донбасу. Люди й надалі залежні від гуманітарних поставок. Не можна забувати ні про конфлікт, ні насамперед про тих, кого спіткало лихо через це", - повідомив Крістоф Йонен, представник німецького Червоного Хреста.

За даними організації, війна на Донбасі змусив понад 2,8 мільйона людей залишити свої домівки. Близько 1,6 мільйона стали внутрішніми переселенцями. Лише в Харкові кількість таких осіб становить 180 тисяч.

Німецький Червоний Хрест допомагає українським благодійникам передавши три мобільних станції надання медичної допомоги. Також забезпечує внутрішніх переселенців у Харкові купонами для купівлі продуктів харчування та медикаментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донбасу загрожує масштабна катастрофа

Люди, які залишились на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області, є громадянами України і мають право на отримання пенсії.

Зараз ви читаєте новину «3,4 млн українців потребують гуманітарної допомоги - Червоний Хрест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути