пʼятниця, 21 серпня 2020 08:19

27 доба режиму припинення вогню: що відбувається в зоні ООС

27 доба режиму припинення вогню: що відбувається в зоні ООС
Протягом доби 20 серпня ворог двічу провокував українських військових пострілами з кулемету. Фото: facebook.com/pressjfo.news

20 серпня в районі проведення операції Об'єднаних сил на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів обстрілів противника не зафіксовано. Минулої доби задокументовано 2 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це розповіли в ранковому зведенні пресслужби командування ООС.

Зокрема, неприцільні постріли з кулемету великого калібру лунали поблизу Авдіївки, а з автоматичного станкового гранатомету противник вистрілив біля Новоолександрівки. Оскільки, як і в попередні дні, постріли були провокативними, то наші військовослужбовці на них не реагували та вогонь у відповідь не відкривали.

Серед особового складу Об'єднаних сил бойових втрат і поранень немає.

Від початку поточної доби, 21 серпня, у смугах відповідальності наших бойових бригад обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не відмічено, на усіх ділянках фронту спостерігалася тиша. Наші воїни продовжують виконувати поставлені завдання і перебувають напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника.

Крім українських військовослужбовців у районі проведення операції належно виконують завдання й інші підрозділи Об'єднаних сил.

Так, сапери ДСНС розмінували близько дев'яти гектарів території у прифронтовому районі та передали на знищення п'ятдесят один знайдений вибухонебезпечний предмет. Окрім цього, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Тільки за минулу добу вони проводили роботи на 29 таких об'єктах і відремонтували чотирнадцять з них.

Учора, під час огляду території нежилого домоволодіння у місті Попасна, що на Луганщині, прикордонники зі складу ООС ліквідували схрон із боєприпасами. Всього було виявлено три протитанкові міни ТМ-62, три гранати РГД-5, три гранати Ф-1, дві гранати ВОГ-17 та велику кількість патронів. Виявлені боєприпаси встановленим порядком вилучено представниками ДСНС. Працівники поліції проводять заходи щодо встановлення кола причетних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У напівзруйнованій будівлі знайшли сховок з вибухівкою

Військовослужбовці одного з підрозділів ЗСУ біля села Лобачево затримали 6 громадян, які намагались потрапити на тимчасово окуповану територію України. Для реалізації цього наміру група осіб планувала перепливати річку Сіверський Донець на човні. На "переправі" громадяни і були затримані. За результатами відповідних процесуальних дій один громадянин Азербайджану та п'ять громадян України притягнуті до адміністративної відповідальності. На правопорушників накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 5100 гривень кожному.

19 серпня на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів обстрілів з боку противника не зафіксовано. На окремих ділянках найманці РФ застосували стрілецьку зброю. Зокрема, поблизу Луганського та двічі біля Попасної зафіксовано вогневу активність збройних формувань Російської Федерації зі стрілецької зброї.

Зараз ви читаєте новину «27 доба режиму припинення вогню: що відбувається в зоні ООС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути