середа, 07 червня 2017 00:17

"Зморшки і безпліддя лікують голковколюванням" - українка про японську медицину
5

Автор: Ольга Даншина
   Особливою популярністю в Японії користується голковколювання
Особливою популярністю в Японії користується голковколювання

Серед медичних установ Японії є спеціальні клініки з нетрадиційною медициною. Особливою популярністю користується голковколювання. Про це Gazeta.ua розповідає українка Ольга Даншина, яка живе в Токіо.

"У японців особливе ставлення до здоров'я, медицині і ліків. З одного боку вони один раз на рік обов'язково проходять медичне обстеження. Лікарі користуються великою повагою в суспільстві, пацієнти вірять беззастережно їх думку і беззаперечно виконують усі призначення. Разом з тим при проблемах зі здоров'ям лікарі не поспішають призначати обстеження і ставити діагноз. Ваша хвороба через стрес – це, мабуть, найпоширеніша відповідь на скарги пацієнта в Японії, - розповідає Ольга Даншина, - Досі пам'ятаю ситуацію в японській дерматологічній клініці, яка стала анекдотом нашої сім'ї. Звернулися до лікаря з сильною алергією, висипом і сверблячкою. Він відповів, що алергія – від стресу і надмірної роботи. "Доктор, але я безробітний!",- відповів чоловік. На що почув: "Ось звідси і стрес".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Оплачують проїзд до роботи" - киянка про роботу в Японії

Автор: Ольга Даншина
  Голки вставляють уздовж хребта від куприка до основи голови.
Голки вставляють уздовж хребта від куприка до основи голови.

Це ще один традиційний підхід до лікування будь-яких хвороб - чарівна пігулка. Японські лікарі вважають, що не одна, так інша таблетка обов'язково допоможе.

"Коли я звернулася в клініку з проблемами шлунково-кишкового тракту, доктор вислухав мої скарги і відразу виписав 4 види різних таблеток. Я попросила провести обстеження і взяти аналізи перед тим, як призначати лікування. На що отримала відповідь, що він так не лікує. Призначає курс ліків на 2 тижні, а якщо не допомагають, підбирає інші. Але є і позитивні приклади звернення до японських лікарів. Вони належать до фахівців з нетрадиційної медицини і займаються голковколюванням. Коли у мене прихоплює спина або заклинює шию я звертаюся за допомогою до фахівця по акупунктурі. На наступний день проблеми як і не бувало!".

Автор: Ольга Даншина
  Голковколювання трьох відділів спини, електрофорез проблемних місць і масаж коштують 40 доларів.
Голковколювання трьох відділів спини, електрофорез проблемних місць і масаж коштують 40 доларів.

Заклади, в яких вживають фахівці з нетрадиційної медицини, називаються seikotsuin. У перекладі з японської "ортопедична клініка". Крім фахівців з акупунктури, у клініці працюють масажисти і мануальні терапевти.

"Це офіційні медичні установи. Вони приймають будь-які види страховок і займаються акупунктурою, лікувальними масажами, реабілітаційними процедурами після травм і операцій. Деякі клініки пропонують процедури по розгладженню зморшок за допомогою голок, а також займаються лікуванням безпліддя, - каже Ольга Даншина. - Отримати кваліфікацію спеціаліста з акупунктури можна провчившись 3 роки у відповідному навчальному закладі і здавши кваліфікаційні іспити – письмові тести і практику".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дітям виплатили 2500 євро стипендії" - досвід української матері в Іспанії

Автор: Ольга Даншина
  Голковколюванням лікують зморшки
Голковколюванням лікують зморшки

У невеликих клініках зазвичай є один спеціаліст по акупунктурі – головлікар. Він робить первинний огляд, або правильніше сказати проводить пальпацію, і визначає проблемні місця. Потім проводить сеанс акупунктури.

"Найчастіше голки вставляють уздовж хребта від куприка до основи голови. При гострих проблемах голки залишають на деякий час всередині, в інших випадках – вставляють, прокручують і відразу виймають. Після цього проводять процедуру електрофорезу проблемних місць. І закінчують сеанс лікувальним масажем, який робить професійний масажист", - каже Ольга.

Автор: Ольга Даншина
  Закінчують сеанс акупунктури лікувальним масажем, який робить професійні масажист
Закінчують сеанс акупунктури лікувальним масажем, який робить професійні масажист

При наявності страховки стандартний сеанс, що складається з голковколювання трьох відділів спини, електрофорезу проблемних місць та масажу обходиться в 40 доларів.

Найвищі зарплати на Кіпрі мають держслужбовці. Найпрестижніша професія лікаря та вчителя. Вони отримують близько €3 тис. Про це Gazeta.ua розповів українець Максим Васильков, який живе у місті Пафос.

Зараз ви читаєте новину «"Зморшки і безпліддя лікують голковколюванням" - українка про японську медицину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути