неділя, 20 травня 2018 00:15

"Наречений повертає батькам витрати на освіту і виховання дочки" - українка про заміжжя в Китаї

"Наречений повертає батькам витрати на освіту і виховання  дочки" - українка про заміжжя в Китаї
Світлана Дзюме вийшла заміж за китайця. Зіграли два весілля - в Україні та Китаї. Фото: kp.ua

У китайців прийнято платити за наречену викуп, який назвуть її батьки. У великих містах сума всередньому становить $10 тис., в Пекіні - від $30 тис. до $60 тис. У невеликих містечках - від $3 - $4 тис.

"Батьки нареченої складають рахунок. Прописують, скільки витратили на садочок, на школу, на освіту, вивчення іноземних мов, заняття з репетиторами. Тобто всі витрати, які батьки витратили на дочку, щоб її виростити", - розповідає українка Світлана Дзюме, яка одружилася з китайцем.

Із чоловіком познайомилася в театрі Китаю, де працювала танцівницею шоу-програми. Спілкувалися через перекладач, пише kp.ua

"Для китайців сім'я завжди на першому місці. Прийнято одружуватися лише на своїх. Перед першим знайомством Джейсон не сказав батькам, що я іноземка. Коли мене побачили, впали в крісла, не могли вимовити ні слова, - каже Світлана. - Але Джейсон уперся - якщо не приймуть в сім'ю, він з неї піде. Для китайських батьків гіршої події не придумаєш. Син в майбутньому зобов'язаний, і це прописано в законі, забезпечувати батьків та доглядати за ними. Дівчата після заміжжя переходять в сім'ю свого обранця. Тому їм довелося змиритися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Новонародженого місяць не виносять на вулицю" - 5 фактів про народження дитини в Японії

Весілля святкували двічі — в Україні та Китаї. Перше весілля було в старовинному китайському стилі. Вісім людей несли наречену в палантині. Наречений "прискакав" за нею на коні. Потім відбулося частування батьків чаєм

"Закінчилося весілля в обід. Поїли, привітали, вручили гроші і по домівках. Тут не прийнято святкувати до ночі чи навіть кілька днів, як у нас,. Гроші потім забирають батьки за те, що оплачують бенкет".

Подружжя мешкає в Китаї. На вимогу дівчини - окремо від батьків, хоча там це не прийнято.

"Батьки Джейсона - стали першими у своєму селищі, хто встановив батареї. Тут вважають, що краще спати в двох куртках, ніж заплатити за тепло. Для них це викинуті на вітер гроші. Також ні в кого немає ванни - тільки душ. Встановити опалення було моїм проханням. Інакше взимку не привеземо онука".

Христина Амірза з Івано-Франківська одягає у власні дизайнерські "вишиванки" мешканок Саудівської Аравії, де живе 10 років. Українські народні сукні шиє за фасоном традиційного одягу мусульманок — абаї. Їх жінки одягають поверх одягу, коли виходять на вулицю.

Зараз ви читаєте новину «"Наречений повертає батькам витрати на освіту і виховання дочки" - українка про заміжжя в Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути