середа, 22 лютого 2017 23:45

"Зарплата від $ 150 тис на рік" - як влаштуватися лікарем в США

"Зарплата від $ 150 тис на рік" - як влаштуватися  лікарем в США

Для роботи лікарем у США потрібно отримати ліцензію. Для цього проходять додаткове навчання. Під час нього отримують зарплату - близько $ 50 тис. на рік. Про це Gazeta.ua розповів Сергій Нестеренко, який 10 років живе і працює лікарем у Техасі.

"Український лікарський диплом визнається у Сполучених Штатах, але потрібно отримати ліцензію. Її можна здобути після проходження додаткового тренування в США. Воно називається резидентурою і є аналогом української інтернатури. Триває від трьох до семи років в залежності від спеціальності. Іноземці мають ті самі вимоги для вступу до резидентури, що і американці. На знання мови окремого іспиту складати не треба. Його оцінюють протягом окремого клінічного іспиту, що називається Step 2 Clinical Skills. Складання іспитів потребуватиме близько 5 тис. доларів", - розповідає Сергій Нестеренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вступ до школи платять від $1 тис

Через велику кількість лікарських помилок від втоми резидент не має права знаходитися у лікарні більше ніж 80 годин на тиждень. Робота резидента-хірурга складається з операційної, клініки, післяопераційних пацієнтів у відділенні, консультацій.

"Не дивлячись на обмежений час, самої роботи менше не стало – просто на той самий об'єм виділяється менше часу. Клініка звичайно починається о восьмій. Операції – о сьомій-тридцять – восьмій. О шостій-сорок п'ять звичайно відбувається ранкова нарада та розбір консультацій за минулу добу. Обхід у відділенні та документація мають бути зроблені ще до того. Обхід може починатися о шостій або і ще раніше. Також до початку обходу мусить бути готовий список пацієнтів з новими результатами аналізів та уточненим розташуванням на поверхах. Тож, інтерн має бути на роботі на тридцять хвилин або годину раніше за інших".

Середня зарплата лікаря - $ 150 тис на рік. Найпоширеніша спеціальність - сімейний лікар.

"Кожна людина має свого спеціаліста. Він добре знайомий з її медичною історію, стежить за нею роками. На день сімейний лікар дивиться близько 25 пацієнтів. Кількість пацієнтів на обліку близька двох з половиною тисяч", - каже Сергій Нестеренко.

Зараз ви читаєте новину «"Зарплата від $ 150 тис на рік" - як влаштуватися лікарем в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути