субота, 15 лютого 2020 22:05

"За розголошення зарплати можуть оштрафувати" - українка працює кондитером у Франції
8

Оксана Дубчак працює кондитером у Франції
Фото: Фото Оксани Дубчак
Оксана Дубчак працює кондитером у Франції
Оксана Дубчак працює кондитером у Франції
Оксана Дубчак працює кондитером у Франції
Оксана Дубчак працює кондитером у Франції

Оксана Дубчак з Чернівців працює кондитером у французьких ресторанах. Закінчила кулінарну академію Le Cordon Bleu, яку вважають найкращою у світі.

"У дитинстві мріяла стати хірургом. Але, коли батьки відкрили свій ресторан, зацікавилася кулінарією. Закінчила кулінарний коледж та університет в Україні. Але знань не вистачало, тому подала документи на навчання у Франції. Тут суворі вимоги до навчання. П'ять занять пропустив — тебе відраховують", - каже Оксана Gazeta.ua.

Заняття проводять найкращі фахівці Франції у спеціально обладнаній кухні. В ній — найновіша професійна техніка. Іспит проходить усліпу. Студент готує страву, а оцінюють її кращі шеф- кухарі. Якщо страва не вдалася, можуть не дати сертифікат. Кращих запрошують на роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першу колекцію одягу продавала у Києві – українка започаткувала бізнес в Туреччині

Після екзамену Оксану взяли в один з популярних ресторанів Франції. За рік вона змінила роботу. У кухарів це прийнятна практика, щоб постійно набиратись нового досвіду.

"В Україні кондитерське виробництво застаріло. Як колись робили торти, так і зараз роблять. У Франції постійно вигадують нові техніки. Навіть у традиційних рецептах змінюють креми, спосіб приготування. Використовують дорогі продукти. У нас завжди все печуть із пшеничного борошна. В них популярна горіхова мука — мигдальна, фісташкова. Майже всі десерти французи подають із морозивом або сорбе".

З кожним кухаром підписують контракт. Яка в кого зарплата питати неприйнятно. У контракті є пункт, що за розголошення цієї таємниці можуть оштрафувати.

Катерина Ніценко переїхала до Франції кілька років тому, щоб займатися наукою. До переїзду вона вивчала фізику в київському вузі, потім вступила до Страсбурзького університету, а ще за рік перебралася до Парижа заради участі в міжнародному проекті з вивчення ДНК.

Зараз ви читаєте новину «"За розголошення зарплати можуть оштрафувати" - українка працює кондитером у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути