Ексклюзиви
середа, 14 лютого 2018 04:16

У ПАР іноземець може отримати права за $50

У ПАР іноземець може отримати права за $50
Вікторія Денисюк з Полтави переїхала у Південну Африку Фото: obozrevatel.

В Південно-Африканській республіці за українським водійським посвідченням можна їздити поки не отримаєш дозвіл на проживання. Після його отримання упродовж півроку потрібно отримати місцеве.

Про це розповідає Вікторія Денисюк з Полтави переїхала у Південну Африку, де мешкає другий рік, повідомляє obozrevatel.

"Історія мого переїзду почалася з любові до хлопця і бажання завжди бути поруч. Я не вибирала країну, мені довелося їхати за коханим на кінець світу. На жаль, поки для українців безвізового режиму з ПАР немає, а для отримання візи існують досить жорсткі і не завжди чіткі правила. Якщо якийсь документ, фото, або навіть не кольоровий друк документів не сподобаються консулу – можуть легко відмовити, не пояснюючи причину. Із України прямих рейсів немає, доведеться робити пересадки. Мінімальний час в дорозі з пересадкою – 16 годин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка навчає петриківського розпису жителів американських міст

В ПАР лівосторонній рух, кермо в машині з правого боку. Дороги - практично ідеальні, можна не боятися зустріти ями або щебінь замість асфальту.

"У цій країні найвищий показник кількості авто на душу населення в світі – 2,5 машини на людину. Тому і тротуарів вздовж вулиць практично немає, доводиться йти по газону або проїжджій частині, - каже Вікторія Денисюк. - У мене є українське водійське посвідчення, але я поки тільки тренуюся водити тут. Водить чоловік і у нього вже є місцеві права".

Перед тим, як отримати місцеві права, в обов'язковому порядку здають на учнівські права, які видаються після здачі теорії (письмові тести, не на комп'ютері), і дають право на водіння в перебігу двох років в якості практики.

"Протягом цього терміну в будь-який момент можна здати практику водіння і отримати вже повноцінні права. Теорія досить проста і логічна, на відміну від української, і здати її набагато легше. Практика ж складніша, ніж в Україні і включає в себе: 4 види парковок, огляд автомобілю і підготовку до поїздки, рушання під гірку, екстрене гальмування і поїздка по місту з екзаменатором. У чоловіка досить великий стаж водіння, тому вся процедура отримання прав, і учнівських і звичайних, зайняла 2 тижні. Все це обійшлося нам приблизно в 50 доларів".

У Новій Зеландії майже усі діти з 15 років працюють на касах у супермаркетах, підприємствах, прибирають. Таким чином підробляють собі на авто чи новий смартфон. Водити тут можна з 15 років, але спочатку під наглядом досвідченого водія і з обмеженнями. Про це розповідає Юрій Гладун з Івано-Франківська, який 17 років живе і працює в Новій Зеландії.

Зараз ви читаєте новину «У ПАР іноземець може отримати права за $50». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути