субота, 07 грудня 2019 00:16

Українка розповіла, як працює стюардесою в Еміратах

Українка Юлія Бондаренко 5 років тому виїхала в ОАЕ, де працювала в д'юті-фрі. Згодом - стюардесою.

"Я жила в Києві, усе було доволі круто. Найбільший мінус — віддавати півзарплатні за оренду квартири. Хотілося більшого", - каже Юлія, пише inspired.com.ua.

Якось познайомилася з хлопцем на сайті знайомств. Він вирішив, що я хочу кудись переїхати жити. Почав пропонувати різні варіанти. Одного разу ми пішли на співбесіду щодо роботи в ОАЕ, там відбирали продажника і працівника в д'юті-фрі. Мене взяли працювати туди, його — ні.

Їм легше навчити людину з нуля, ніж вчити заново

"Працювала в д'юті-фрі всього 8 місяців. Покинула цю роботу, коли пройшла співбесіду на посаду стюардеси в авіакомпанії Etihad. Ніколи раніше не працювала бортпровідницею і думала, що не пройду. Але авіакомпанії так навіть краще: їм легше навчити людину з нуля, ніж вчити заново", - додає українка.

  Юлія Бондаренко працює стюардесою в ОАЕ
Юлія Бондаренко працює стюардесою в ОАЕ

Стюардесою працює більше 4 років.

Компанія забезпечує житлом, усіма необхідними умовами. За усі документи також відповідає компанія.

"Зараз живу в будинку, який повністю складається з працівників Etihad, - каже Юлія Бондаренко. - Робочий графік такий: півмісяця в Абу-Дабі, півмісяця — літаю. З тих півмісяця в Абу-Дабі, мабуть, половину часу я сплю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитячий садок за $2 тис. та цілодобова праця - українець розповів про життя в Еміратах

Еміратська діаспора на 90% складається з людей 25-35 років. Школи та садочки тут можуть обходитися до $ 6000/місяць, тому ОАЕ більше підходять для холостяків, ніж для родин з дітьми. Місцевого населення в країні всього 11 відсотків, решта – емігранти. При цьому громадянство отримати практично нереально, через що в країні постійна "текучка" кадрів.

Як розповідає колишній куратор української діаспори Василиса Ганджа, люди тут живуть 3-5 років, після чого повертаються до України або шукають іншу країну, щоб пустити коріння.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, як працює стюардесою в Еміратах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути