середа, 05 квітня 2017 10:32

Українець 20 років робить унікальні фото Вашингтона

Українець 20 років робить унікальні фото Вашингтона
Фото: ukrainian.

Вуличний фотограф українець Валерій Прудкий понад 20 років робить документальні знімки Вашингтона.

Фотограф не раз здобував перемоги у американських фотоконкурсах. Одну з фотографій підписав Барак Обама. Щоб зробити вдалий кадр він годинами ходить вуличками міста, передає ukrainian.

Валерій Прудкий має власну студію-галерею на арт-заводі "Торпеда". Там переглядає фото і вибирає ті, що найкраще характеризують столицю.

"Вашингтон не такий вже і нудний. Тут є низка районів, кожен з них має свій унікальний колорит. Один із них – Capitol Hill. Там на Східному базарі зробив чи не найулюбленіший зі своїх знімків, який переміг у вашингтонському фотоконкурсі. Тоді дощ лив, як із відра. Ніхто не міг працювати на вулиці. Але у мене із собою була камера, я ходив і фотографував. Зняв чоловіка із саксофоном. Він – легенда Східного базару. Фотографія передає це відчуття музики під дощем, унікальну атмосферу", - розповідає чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка започаткувала моду на мурали у Південній Африці

За словами Валерія, натхнення від зміни влади чи настроїв у суспільстві не залежить.

"Я лише фотографую щоденне життя навколо себе. Люди займаються власними справами, незалежно від того, хто президент. Навколо і надалі відбуваються прекрасні або сумні речі", - каже Прудкий.

До політичних знімків належить перемога Дональда Трампа, інавгурація і протести. Найвідоміший з них фотограф зробив 8 років тому – на початку президентства Барака Обами.

"У нас поруч висять дві фотографії – Маккейна і Обами. Мала дитина дивиться на знімок Обами, а дорослий темношкірий чоловік – на Маккейна. І це, ніби, створює цікаву історію – що молоде покоління обирає Обаму. Я маю друзів, які працюють у Білому домі, я надіслав їм цей знімок і Обама його для мене підписав", - розповідає фотограф.

Валерій каже, що іноземне походження допомагає дивитися на речі інакше. Помічати деталі, які американцеві можуть здатися звичними. Україна для нього також виглядає по-іншому.

"Якби я міг натиснути кнопку і перенестися в Україну, я би це зробив. Така собі машина часу – повернутися і знову побачити ті самі речі, знайомі з дитинства. Тільки тепер під іншим кутом. Я завжди почуваю себе українцем. Коли я повертаюсь додому навіть на два дні, здається, що ніколи не їхав. З іншого боку, у Вашингтоні відчуваю, ніби прожив тут усе життя. Це дивне відчуття – бути прив'язаним до двох абсолютно протилежних місць", - зазначає Валерій.

Зараз ви читаєте новину «Українець 20 років робить унікальні фото Вашингтона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути