пʼятниця, 10 лютого 2017 08:05

Українцям платять за стажування у Мексиці

  Ольга Левчук разом із чоловіком Андрієм, який викладає у місцевому університеті
Ольга Левчук разом із чоловіком Андрієм, який викладає у місцевому університеті

Українським магістрам та кандидатам наук платять за стажування в Мексиці. Про це Gazeta.ua розповіла українка Ольга Левчук, яка живе у місті Енсенада Нижньої Каліфорнії.

"У Мексиканських університетах вчені можуть запрошувати іноземців до себе. Це стажування під час якого науковці діляться досвідом. Для цього потрібно вміти писати статті англійською мовою і знайти в Інтернеті місцевого вченого. Вказати сферу інтересів, написати про зацікавлення у співпраці. Він зробить спеціальне запрошення. Житло допоможуть підшукати. Гуртожитків, на жаль, немає. Зате потім можна залишитись на роботу, але потрібно володіти іспанською", - розповідає Ольга Левчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія збільшила квоту на українських заробітчан

Стажування триває від двох тижнів до кількох місяців. Все залежить від домовленостей з мексиканським ученим. Він також дає кошти на витрати.

"Перебування оплачується з грошей, які виділяє університет на проекти конкретного науковця. Є різні форми фінансування. Може даватися певна сума, яка ділиться на переліт, проживання і харчування. Загалом, є можливості повністю покрити переліт, проживання, харчування і трішки підзаробити, - каже Ольга Левчук. - Також є відкриті посади на Postdoctoral stay - тимчасову роботу після захисту кандидатської. Там стипендії близько1,5 тис дол на місяць. Їх платить мексиканська академія наук. Робота триває 2 - 3 роки. Грошей інколи вистачає, щоб утримувати й родину".

Для поїздки в Мексику найпростіше скористатися електронним дозволом. Він дає право на одноразовий візит, який необхідно здійснити протягом 30-ти днів з моменту видачі. Дозвіл - безкоштовний. Робиться з метою туризму, транзиту або ділової поїздки. На оформлення дозволу на в'їзд потрібно 3 - 4 тижні. Якщо в закордонному паспорті є віза США, Мексики пустять без візи.

Зараз ви читаєте новину «Українцям платять за стажування у Мексиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути