четвер, 06 квітня 2017 23:45

Українку визнали кращою театральною актрисою Литви

Автор: facebook.com
   Євгенія Гладій три роки грає у Литовському театрі
Євгенія Гладій три роки грає у Литовському театрі

Українку Євгенію Гладій визнали найкращою театральною актрисою Литви 2016 року. Її нагородили орденом "Золотого сценічного хреста" у номінації "Драматична актриса" до Міжнародного дня театру. Це найпрестижніша премія серед працівників мистецтва в Литві.

"Це загальнонаціональна премія, нагородження раз на рік. Увесь рік критики ходять, дивляться вистави і відбирають. Кожен театр пропонує якісь свої кандидатури, які вони потім відсіюють, і залишається по три номінанти в номінації. Другий рік поспіль я потрапляю в номінацію за головну жіночу роль. Минулого року мене послав Національний театр. Номінував за виконання головної жіночої ролі у виставі "Велике зло" за п'єсою Маріуса Івашкявічуса. Але в тому році я не виграла, а в цьому виграла. Приємно дуже", - розповіла Євгенія Гладій в інтерв'ю Радіо Свобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка співає 6 мовами в оперному театрі Осло

Українка три роки офіційно працює у театрі міста Вільнюс, неофіційно - з 2012 року.

"Приїзд до Литви довго відкладався з різних причин. І от потім, коли я вже приїхала, це стало ковтком свіжого повітря. З тієї пори – одна по одній – пару вистав у рік виходить зі мною. Я на хорошому тут рахунку і мені це подобається", - каже Євгенія.

Євгенія Гладій донька всесвітньо-відомого актора Григорія Гладія і актриси київського театру "Колесо" Олени Кривди. До цього два роки грала в київському Театрі на Подолі. Закінчила Університет імені Карпенка-Карого. Зараз виховує 8-місячну доньку.

Зараз ви читаєте новину «Українку визнали кращою театральною актрисою Литви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути