четвер, 22 березня 2018 00:17

Українка розповіла, як за три місяці заробила у США півмільйона

  Дівчина працює офіціантом в ресторані Dave and Busters у Джексонвілі, штат Флорида. Фото: Наталія Слободян
Дівчина працює офіціантом в ресторані Dave and Busters у Джексонвілі, штат Флорида. Фото: Наталія Слободян

Українка Наталія Слободян працює офіціантом за програмою Work and Travel USA. За три місяці їй вдалося заробити $16 тис. За тодішнім курсом — майже півмільйона гривень.

"Працювати почала у ресторані Dave and Busters у Джексонвілі, штат Флорида. Українців у нашій команді було десятеро. Стажування відбувалося на дві вакансії — мийників столів та швидких фудранерів із тацями. Оплата $8 за годину і частина від чайових, що отримують офіціанти. Працювали по 12-14 годин на день. Зранку зовсім не відчувала тіла", - рлзповідає дівчина, передає tsn.ua.

Аби піти на вакансію офіціанта потрібно тиждень стажуватися і скласти іспит. Без знання меню дуже складно працювати, тому можна залишитися без чайових.

Ввечері доводиться розділяти зароблені чайові серед усіх офіціантів

Ввечері доводиться розділяти зароблені чайові серед усіх офіціантів, мийників та поділитися із барменами. З суми, яку я вторгувала за день, треба віддати 1% їм і ще 1% на бар. Працювати потрібно було 90 годин на тиждень.

За словами Наталії, чайові в США прийнято залишати завжди. Є заклади, де вони обов'язкові та одразу включені до чеку. Мінімум за зміну отримувала $17, максимум — $450 за вечір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кав'ярню українця занесли до Книги Рекордів Польщі

В американському місті Палатайн, неподалік Чикаго, відкрилася українська школа боксу та кікбоксингу. Головним тренером став президент Федерації таеквондо України Олег Соловей з Івано-Франківська. Ще одним тренером став його учень чемпіон України, Європи та світу з таеквондо Іван Костюк. Після кількох професійних боїв у США він вирішив припинити виступати, аби займатися тренерською діяльністю.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, як за три місяці заробила у США півмільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути