понеділок, 20 листопада 2017 00:17

Українка підрахувала, скільки коштує житло у Чехії

  Українка Ксенія Формос живе більше двох років в Чехії. Навчається в Карловому університеті Праги.
Українка Ксенія Формос живе більше двох років в Чехії. Навчається в Карловому університеті Праги.

Оренда однокімнатної квартири в Брно коштує 8-9 тис крон на місяць. На окраїні Праги в два рази дорожче - 17-20 тис крон (20,765-24,430 грн). Студенти житло знаходять через соц. мережі.

Про це розповідає Gazeta.ua Ксенія Формос.

"Шукати житло найкраще через Фейсбук і Вконтакте. Є окремі чеські сайти з пошуком квартир. Перед переїздом до Праги знімала кімнату за 5800 грн. Це була чотирикімнатна квартира на околиці Брно, але з гарною інфраструктурою. Жили вчотирьох. За всю квартиру платили 20 765 гривень. У цю вартість входить застава на комуналку 2135 грн на людину в місяць", - каже Ксенія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, скільки коштує навчання в Чехії

Студентам в Чехії надають місце в гуртожитку. Найдорожчі - в центрі міста. Ціни залежать від типу кімнати. Влітку, перед початком навчального року потрібно пройти онлайн подачу заяв. Першокурсника можуть заселити в кімнату в останню чергу. Доба коштує 125 гривень. Із зручностей: спортзал, навчальна кімната, прання, сушарка, тенісний стіл та гриль.

"Карлов університет в Празі пропонує найдорожчий гуртожиток з душем, туалетом і кухнею за 8330 гривень. Бюджетний варіант - чотиримісна кімната зі зручностями на поверсі за 2612 на місяць. Під час заселення зазвичай гуртожитку платите 6105 гривень зверху поворотної застави. При виселенні вам його повернуть. А в гуртожитку Вищої школи економіки в Празі в двомісна кімната з кухнею і зручностями на поверсі коштує 125 гривень на добу. Гуртожиток надає постільну білизну, і два рази на місяць її міняють. Іноді не буває гарячої води", - каже Ксенія Формос.

Зараз ви читаєте новину «Українка підрахувала, скільки коштує житло у Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути