Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 10:26

Українець друкує у США будинки нового покоління

Українець друкує  у США будинки нового покоління
Максим Гербут із Маріуполя створив у США стартап , який друкує будинки на 3D-принтері. Фото: storage.realist.online

Максим Гербут із Маріуполя створив у США стартап PassivDom, який друкує будинки на 3D-принтері.

Роботи-маніпулятори друкують цілий будинок однією деталлю: стіни, основа, дах. Далі монтуються всі комунікації, "теплі" вікна та двері, житло декорується й обставляється меблями та електронікою. Будинок оснащений "розумними" системами: диспетчеризації, контролю повітря, фільтрації води тощо. Він практично повністю незалежний від зовнішніх джерел тепла, електроенергії та води, пише Vidia.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер розповів, як заснував український театр у Фінляндії

Конструкції будинку при товщині стін 20 см здатні зберігати таку ж кількість тепла, як і будівлі, споруджені з цегли з товщиною стін 7 м. Для обігріву будинку взимку або охолодження влітку досить електроенергії, виробленої сонячними панелями на даху.

PassivDom уже отримав понад 8000 попередніх замовлень у США. У січні перші сто чоловік заселяться в такі будинки – вони будуть їх тестувати і отримають знижку на покупку. Ціни стартують від $65 тисяч за однокімнатний будинок і $97 тисяч за двокімнатний. Меблі, сантехніка та вся технічна начинка "розумного будинку" входять у вартість.

З нового року почне роботу завод з виробництва цих будинків у місті Ріно (штат Невада), в цьому ж місті знаходиться завод Tesla Motors з виробництва акумуляторів.

Нещодавно Максим Гербут також увійшов до рейтингу інноваторів Центральної та Східної Європи за версією Google і Financial Times.

Засновник месенджеру WhatsApp українець Ян Кум 20 років тому виїхав до США без засобів для існування. Сьогодні він головний виконавчий директор компанії Facebook і входить до Ради директорів. Його стан оцінюється в майже 9 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Українець друкує у США будинки нового покоління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути