понеділок, 06 березня 2017 23:45

"Техніку і посуд купують у секонд хендах" - українка про життя в Мексиці

Автор: Ольга Левчук
 

У Мексиці середня зарплата близько $ 1 тис - $ 1,5тис. Проте багато людей живуть за межею бідності. Не мають пенсій. Про це Gazeta.ua розповіла українка Ольга Левчук, яка живе у місті Енсенада Нижньої Каліфорнії.

"Тут у більшості населення немає і не передбачається соціальних гарантій, тих самих пенсій. Розрив між бідними й багатими чи не найбільший по Латинській Америці. Щоправда ініціатив, яких так бракує Україні, тут багато. Це високі стипендії, хороші дороги, грошові премії учням за навчання. Їх дають раз на рік, переможцям мексиканського конкурсу на загальношкільні знання. Окремо є олімпіади з різних предметів, де вимоги вищі, але теж є грошові премії. У випускних класах кращим дають іменні стипендії на навчання в університетах, державних або приватних", - розповідає Ольга Левчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картини українки демонструють на тижнях високої моди в Нью-Йорку

Техніку, посуд і речі для дому купують у секонд хендах.

"Це особливість нашої зони. Нова техніка так само ціла подія, як і в Україні. Посудомийки є лише в заможних будинках. Атівки - засіб пересування, а не елемент престижу. Буває, що ціна близько тисячі доларів за не нове авто. Це, якщо терміново треба продати, й машина з американськими номерами. За 5-7 тисяч доларів можна купити авто в нормальному стані. Багато машин до нас завозять зі Штатів. Вартість житла залежить від місця проживання. Середній будинок в нашому місті коштує близько 250 тисяч доларів"

Автор: Ольга Левчук
  Середній будинок коштує близько 250 тисяч доларів
Середній будинок коштує близько 250 тисяч доларів

У будинках не має центрального опалення. Зимою ідуть дощі.

"Перше, до чого потрібно звикнути — клімат. Я живу на узбережжі Тихого океану. Тут постійний морський бриз. Навіть у теплі сонячні дні можна змерзнути біля океану, який рідко буває теплішим ніж +16. Взимку буває холодно, вночі +4, зранку +11. Вдень в сонячні дні температура швидко добігає +20. Будинки не опалюються. Зима - це сезон дощів. На фоні високої вогкості, зігрітися можна лише під прямими променями сонця у затишному місці. Немає чітких змін сезонів", - каже Ольга Левчук.

Автор: Ольга Левчук
  Щовихідних відбуваються фестивалі
Щовихідних відбуваються фестивалі
Зараз ви читаєте новину «"Техніку і посуд купують у секонд хендах" - українка про життя в Мексиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути