Українці Сергій та Роман Шевченки з Дніпра готують у власній кондитерській "Вишукані десерти братів Шевченків" мусові тістечка. Вважають їх родзинкою закладу, розташованого в самому центрі польського Кракова.Такого виду десертів у цьому місті небагато. В асортименті також мають українські "Медовик", "Наполеон" і "Київський", польський "Маковець", та "Пернік". Кажуть, у Польщі більш поширена випічка, а саме десерти із технологією заморожування вважаються новинкою. Тому Україну вважають більш розвиненою в кулінарній сфері.
"Поляки консервативніші, довше приймають нововведення. Українці є відкритими до нових ідей і культур. В Україні більше кондитерів виготовляють вишукані мусові десерти. Водночас у Польщі більше можливостей для реалізації, бо прозоріші схеми ведення бізнесу, — пояснює Сергій Шевченко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядають страви ресторану з мішленівськими зірками
Свої тістечка оздоблюють кольоровою глазур'ю, шоколадною замшею, декораціями з фруктів і безе. Вироби перемагають у різноманітних конкурсах. Про них позитивно відгукуються міжнародні критики.
Для випікання тортів та десертів потрібна професійна техніка та досвід у створенні десертів. Для роботи знадобиться пічка, холодильники, міксери, посуд та різні аксесуари. Загалом, потрібно близько 50 тисяч гривень на обладнання.
Коментарі