середа, 05 вересня 2018 00:15

Роботодавці орендували парк розваг - українка про роботу США

  Українка Ганна Куделя працює асистентом виконавчого директора в автомобільній компанії в Міннісоте. Фото: humanrights.org.ua
Українка Ганна Куделя працює асистентом виконавчого директора в автомобільній компанії в Міннісоте. Фото: humanrights.org.ua

Українка Ірина Рибчин в 21 рік вирішила поїхати в Америку за студентською програмою. Вона працювала в кафе при зоопарку і розповідає про зарплату і відношенню до емігрантів.

"Отримала роботу в кафе при зоопарку. У перший день отримала зауваження за манікюр, який до наступного дня мене попросили прибрати, так само як і розпущене волосся. Працювала по 13 годин на ногах, маючи лише 30 хвилин перерви", - розповідає дівчина, передає obozrevatel.com.

За її словами, до нас ставилися дійсно як до емігрантів.

"Платили нижче мінімуму, працювали понаднормово, але за переробку не платили. Податки, правда, були мінімальні. І до них було важко звикнути. Кожен штат обкладає по-різному. В кінцевому підсумку, знімається однакова сума, як в математиці - від перестановки доданків сума не змінюється ", - говорить Ірина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Емігранти з України розповіли, як влаштувалися в Португалії

Перші місяці мені не можна було працювати, тому я сиділа з собакою своєї домовласниці, вигулювала її, і годувала кішку.

Мої друзі порадили заповнити аплікацію в мережу магазинів електроніки. Тут стандартно - заходиш на сайт компанії, шукаєш сторінку з оголошеннями про роботу, береш ідентифікаційний документ і починаєш заповнювати анкету. Через кілька днів мене запросили на роботу.

"Майже рік працювала в гіпермаркеті електроніки, почала активно шукати іншу роботу. Після третього співбесіди мене взяли асистентом виконавчого директора в автомобільну компанію. Кожну роботу я починала з неабиякою впевненістю, ніби знаю, що роблю", ділиться дівчина.

Вона додає, що незважаючи на стрес, робота часом приносить приємний бонус - це надзвичайно веселі колеги. Є золоте правило: коли йдеш до принтера, або за чашкою кави, то обов'язково закрий ноутбук (тобто включи пароль). Одного разу шеф відправив з мого відкритого ПК визнання в любові половині працівників, а іншим разом написав всім, що сьогодні обід за мій рахунок.

Українець назвав 11 плюсів життя в США: добрі усміхнені люди, погода, порядок, природа, люди навколо, діти, податки, бібліотеки, зброя, бізнес та покупки.

Зараз ви читаєте новину «Роботодавці орендували парк розваг - українка про роботу США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути