Ексклюзиви
понеділок, 29 травня 2017 10:58

"Палата нагадує готельний номер" - українка про пологи в Еміратах
6

Родова палата в Еміратах схожа на готельний номер
Фото: nadiyaonoda.livejournal
Родова палата в Еміратах схожа на готельний номер
Родова палата в Еміратах схожа на готельний номер
Родова палата в Еміратах схожа на готельний номер
Родова палата в Еміратах схожа на готельний номер

В ОАЕ на пологах може бути присутнім хто завгодно - чоловік, мама, подруга. Жодних аналізів для цього здавати не потрібно. Родова кімната нагадує номер у готелі.

Про це розповіла мама двох дітей - українка Катерина Шпак, яка живе в Дубаї. В Емірати переїхала разом із чоловіком через кризу 2009 року, повідомляє dekretigorod.

"У січні 2010-го полетіла я. Знайшла роботу і відкрила візу чоловікові, - розповідає про переїзд Катерина. - Відтоді живемо в ОАЕ. З першою дитиною я була в декреті 1,5 року. Після другого міні-декрету планую продовжити працювати. Обох дітей народила в Дубаї. Страхування, яке обов'язково надає роботодавець, покрило всі витрати. До вагітності і пологів тут ставляться простіше, ніж у пострадянських країнах. Менше аналізів, більше УЗД. До слова, я народжувала у лікаря з Болгарії. Є багато фахіаців з України та Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Після роботи ходять у басейн" - киянка про життя в Ісландії

Автор: nadiyaonoda.livejournal
  Родова палата в Еміратах схожа на готельний номер
Родова палата в Еміратах схожа на готельний номер

Матері в Еміратах сидять вдома з дітьми або наймають няню і виходять на роботу.

"Оплачуваний декрет зі збереженням робочого місця в ОАЕ триває 45 календарних днів. Це разом з днями до пологів і після. Багато хто працює до останнього, беруть відпустку, отримують 2-2,5 місяця. Потім приїжджає або мама, або хтось із рідних, або няня. Багато сімей навіть без дітей беруть собі помічників. Мені пощастило. Ми з роботодавцем домовилися про додаткові 4 місяці, але неоплачувані".

Син Катерини ходить у місцевий дитсадок. У його групі - представники 10 національностей.

"В ОАЕ переважно британські або американські навчальні заклади. Навчання стартує з 3-4 років. Дитсадки приймають дітей з 4 місяців. Я 1,5 року працювала вчителем у дитсадку. В захваті, як все влаштовано. Особливо від Nursery Rhymes (пісеньки з рухами). На них тримається майже вся програма. Діти швидко вчаться говорити за допомогою цих пісень.

В арабських сім'ях прийнято мати багато дітей. Сім'я з ними у будь-який час. Тут багато парків, майданчиків, дитячих басейнів. Багато технічних зручностей: пандуси, спеціальні ліфти для візочків, парковки для машин з дітьми, кімнати для годування і сповивання. У магазині продавці з радістю доглядають малюка, доки мама щось вибирає".

В італійських школах дітей з п'ятого класу навчають грати на флейті. В кінці школи вони складають іспит з володіння цим інструментом. Розповідає українка Ксенія Константиненко, яка 24 роки живе неподалік Венеції. Виховує 16-річного сина Мартіна.

Зараз ви читаєте новину «"Палата нагадує готельний номер" - українка про пологи в Еміратах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути