середа, 15 листопада 2017 00:15

Від прибиральника до мільярдера: як українець побудував кар'єру в США

Автор: maximum.fm
  Засновник месенджеру WhatsApp українець Ян Кум 20 років живе у США
Засновник месенджеру WhatsApp українець Ян Кум 20 років живе у США

Засновник месенджеру WhatsApp українець Ян Кум 20 років тому виїхав до США без засобів для існування. Сьогодні він головний виконавчий директор компанії Facebook і входить до Ради директорів. Його стан оцінюється в майже 9 мільярдів доларів.

Емігрував до країни разом із мамою у 16 років. Із собою привезли валізи, набиті ручками, олівцями і радянськими зошитами, щоб не витрачатися на канцелярію в США. За програмою соціальної підтримки вони отримали квартиру з двома спальнями. Батько залишився жити в Україні, повідомляє maximum.fm.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 міфів про Green Card - як виграти візу в США

Після переїзду матір Яна працювала нянею, а він підмітав підлоги в продуктовому магазині. Пізніше у жінки діагностували рак. Родина почала жити за рахунок її допомоги по інвалідності.

Ян Кум вступив до Університету Сан Хосе. На одному з підробітків познайомився із співробітником Facebook Браяном Актоном. Той допоміг студентові влаштуватися у Yahoo, що була в той час однією з найбільш престижних компаній. Заради цієї роботи Кум кинув університет.

Автор: maximum.fm
  Засновник месенджеру WhatsApp українець Ян Кум 20 років живе у США
Засновник месенджеру WhatsApp українець Ян Кум 20 років живе у США

За час роботи в Yahoo українець заощадив півмільйона доларів. На ці гроші зміг тимчасово працювати і зайнявся створенням мобільного додатку. Спочатку програму не завантажили і сотні разів. У цей час Apple реалізувала функцію push-повідомлень. Її Кум додав у свою програму і перетворив WhatsApp у повноцінний месенджер. Івін отримав чверть мільйона завантажень.

У 2013 року додатком користувалися понад 200 мільйонів людей по всьому світу. У 2014 році Facebook придбав WhatsApp за 19 мільярдів доларів. Це була одна з найбільших угод в інтернет-індустрії. Угода відбувалася у будинку, де раніше розташовувався офіс некомерційної організації North County Social Services. Туди 37-річний Ян Кум свого часу звертався, щоб отримувати їжу по соціальних талонах.

Українка 29-річна Катерина Дронова знімається у фільмах, серіалах та музичних кліпах в Лос-Анджелесі. Закордон поїхала в подорож на гонорар за дитячу книжку, видану в Україні

Зараз ви читаєте новину «Від прибиральника до мільярдера: як українець побудував кар'єру в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути