Ексклюзиви
четвер, 17 жовтня 2019 00:15

Залишають посилки з дорогими телевізорами біля квартир – українка поділилась враженнями від життя у Кремнієвій долині
11

Вартість оренди квартир від 1 800 доларів, здають їх пустими з великою технікою
Фото: Надано Катериною Стеценко
Усі посилки залишають під дверима чи у дворі
Організація весілля на 20 гостей коштує від 5000 доларів
Для весільної церемонії обрали будинок, що схожий на палац
У магазині техніки обіграти американську тематику

Американці простіше ставляться до речей. Якщо в орендованій квартирі зламалась пральна машина чи мікрохвильова піч, власники просто купують нові. До квартирантів не буде жодних претензій. У коридорах багатоквартирних будинків можна побачити коробки з різними посилками, що залишають кур'єри. І ніхто не забере чужу річ.

Своїми враженнями поділилась з Gazeta.ua киянка Катерина Стеценко. У квітні вона з майбутнім чоловіком переїхала жити у в місто Маунтін-Вью, що знаходиться у так званій Кремнієвій долині США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців переїхали до США з початку року - статистика

"Мій чоловік має американське громадянство. З ним познайомилась у Києві на конференції айтішників, разом працюємо у цій сфері. Років три зустрічались, подорожували та виступали на разом на конференціях, — ділиться Катерина, — Важко було оформити візу для мене як для майбутньої дружини громадянина США. Треба було доводити, що у нас дійсно були стосунки. Додавали спільні квитки з літаків, фото, договір оренди київської квартири. Мені дали візу нареченої для в'їзду у США на 90 днів, але за умови, що ми зареєструємо шлюб з моменту перетину кордону. На це давали три місяці. У липні у нас була скромна церемонія розпису. А зараз готуємось до великого святкування весілля".

Автор: Надано Катериною Стеценко
  Організація весілля на 20 гостей коштує від 5000 доларів
Організація весілля на 20 гостей коштує від 5000 доларів

Дівчина розповідає, що до весілля місцеві пари готуються мінімум за пів року. І допомагає їм у цьому спеціальні агентства. Вартість послуг – від 5 000$. У цю суму входять усі основні елементи святкування: банкет, весільний торт, послуги діджея та офіціантів, весільна церемонія й оформлення приміщення. Але додатково треба оплачувати послуги фотографа та самостійно потурбуватись про весільне вбрання. Весільну сукню дівчина придбала на розпродажу. Розповідає, що місцеві завжди чекають знижок, де можна придбати брендові речі по 10-15$.

Спочатку подружжю треба було вибрати місце проведення весілля, а вже потім підписати договір з агентством. Катерина з чоловіком захотіли відсвяткувати весілля у старовинному будинку. Планують запросити 22 родичів з США та України. На жаль, не всі можуть прилетіти через складнощі з отриманням візи.

Автор: Надано Катериною Стеценко
  Для весільної церемонії обрали будинок, що схожий на палац
Для весільної церемонії обрали будинок, що схожий на палац

"У нас на підготовку було два місяці. Цього дуже мало. Бо тільки місце проведення шукали місяць та узгоджували бюджет, — розповідає Катерина, — Тут організація на найвищому рівні. Спочатку нам дали заповнити анкету з купою питань, де питали про наші смаки, улюблені кольори, яку музику любимо та інше. А варіантів весільної церемонії тільки на 80 сторінок надіслали! Пропонували різні варіанти сценарії, від китайських до класичних американських. Ми вже їздили на дегустацію у кондитерську, щоб обрати торт для весілля. Також організатори влаштовували безкоштовний фуршет. Там пригощали стравами, що будуть на банкеті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший пішов з молотка за лічені хвилини - українка продає ангелів по всьому світу

Катерина у новій країні вже 6 місяців. Та її вражає відкритість й привітливість місцевих. Зазначає, що відчуває безпеку та бачить турботу в дрібницях. Наприклад, у парках стоять пункти для самостійного ремонту велосипедів з насосом й інструментом. В магазинах, на вулицях, у супермаркетах обладнані безкоштовні фонтанчики з питною водою. Окремо є біля них ставлять миску для собак. Також для домашніх улюбленців у кафе пропонують страви та корм. Раз на місяць місцеві поліцейські пригощають кавою у кав'ярні, спілкуються з усіма охочими та радо розповідають про свою роботу.

Автор: Надано Катериною Стеценко
  Усі посилки залишають під дверима чи у дворі
Усі посилки залишають під дверима чи у дворі

"Коли машина застрягла й не могла виїхати з паркомісця, ніхто на мене не кричав, та не сигналив. Підійшов афроамериканський дідусь та почав казати, що я молодець та що у мене все вийде, - ділиться Катерина, - А служба доставки спокійно залишає посилки у коридорі, біля поштових скриньок. На пошті доставляють посилку з прикрасами з діамантами. Посеред двору стоять коробки з великими телевізорами, і їх ніхто не чіпає. Я замовляла рюкзак за 350$, і він чекав мене під моїми дверима. Важко уявити подібну ситуації в Україні".

Дівчина також розповідає, що люди з мінімальною зарплатою у 2000$ на місяць можуть дозволити не економити на їжі, купувати морепродукти та м'ясо. Катерин з чоловіком на місяць витрачає 500-700$ на продукти.

Автор: Надано Катериною Стеценко
  У банках та державних установах є такі столики з  безкоштовною  кавою
У банках та державних установах є такі столики з безкоштовною кавою

"Тут дуже багато органічних продуктів, без консервантів та барвників. А такий смачний йогурт куштувала тільки в Америці! – ділиться Катерина, – Дуже смачна вулична їжа на фестивалях та ярмарках".

Найбільша стаття витрат родини – оренда квартири. У Кремнієвій долині дорога нерухомість і оренда стартує від 1800$. Комунальні витрати на двох виходять у межах 100$.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла про життя серед бедуїнів в пустелі Марокко

"Не просто було знайти квартиру, бо ті, які подобались дорого коштували. Тут однокімнатні квартири складаються з двох кімнат, бо не рахують вітальню. Сподобалось, що у разі поломок, ми самі не маємо права ремонтувати. Треба звертатись до фірми, що обслуговує будинок та викликати майстра. Взагалі, простіше до речей ставляться. Зламалась пральна машина, кондиціонер чи інша велика техніка, куплять нові, а не будуть з квартирантів вимагати, — ділиться Катерина, — Нас одразу попередили, що якщо хочемо завести кота, то треба буде доплачувати 50$ на місяць. А коли буде дитина – треба обов'язково дотримуватися нормативів по площі в житлі на одну людину. І тут за цим слідкують. У нашій квартирі по площі можна жити з однією дитиною".

Автор: Надано Катериною Стеценко
  Поліцейські щомісяця проводять зустрічі, де пригощають усіх кавою та  розповідають про роботу
Поліцейські щомісяця проводять зустрічі, де пригощають усіх кавою та розповідають про роботу

Також Катерина розповідає, що усім на роботі оформлюють медичну страховку. Мінімальна вартість якої 400 доларів. На роботі чоловіка Катерини медичну страховку оплачують для всієї родини. Та поки, на щастя, не було нагоди скористатись нею.

"Різниця з Україною 10 годин, але за декілька днів звикли жити у новому часовому поясі. Проте коли у мене день, у родичів ніч. Тому спочатку було складно знайти зручний для усіх час для спілкування, — ділиться Катерина, — Поки ще адаптуюсь до місцевих реалій. Але все дуже подобається. Зокрема, що тут не буває справжньої зими".

Німці працюють 5 днів на тиждень. У суботу ще відкриті продуктові ринки, але у неділю усе зачиняється та прийнято відпочивати, працює тільки розважальна сфера та кіоски з їжею. Вдома у вихідний не бажано прибирати. Навіть на шум пральної машини можуть поскаржитись сусіди.

Зараз ви читаєте новину «Залишають посилки з дорогими телевізорами біля квартир – українка поділилась враженнями від життя у Кремнієвій долині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути