Ексклюзиви
четвер, 09 листопада 2017 00:15

Назвали смішну суму, яку висилають заробітчани з Італії

Назвали смішну суму, яку висилають заробітчани з Італії
В Італії працюють майже 200 тис. українських трудових мігрантів Фото: БФ Карітас України.

Українські заробітчани з Італії щомісяця висилають в Україну близько 2,6 тис. грн. Загалом у 2016 році українці переслали додому $200 млн.

Проживаючи в сім'ях 24 години на добу сім днів на тиждень, жінки практично не мають витрат. 95% усіх прибутків відправляють додому в грошових переказах, повідомляють у Міжнародному благодійному фонді Карітас України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У яких країнах заробітчани отримують найвищі зарплати

На сьогодні, за офіційною статистикою, в Італії майже 200 тис. українських трудових мігрантів. Більшість з них - жінки у віці 40-60 років, які родом із Західної України. Зараз ця цифра є найвищою, але прогнозується її поступове зниження.

80% жінок, до чи після прибуття в Італію, планують перебувати там короткий проміжок часу - до 3 років. Після того, як зароблять достатньо грошей, хочуть повернутися додому. Але більшість з них залишаються набагато довше від 3 до 10 років і більше.

Найважливішими мотивами для поїздок на заробітки є передбачуване поліпшення якості життя вдома, а також погашення заборгованості, виплата за надзвичайні ситуації або хворобу члена сім'ї тощо.

Мігранти забезпечують приплив великих обсягів іноземної валюти. За даними Нацбанку, у 2016 році заробітчани перерахували в Україну $5,4 млрд. Це майже 5,8% ВВП.

Зараз ви читаєте новину «Назвали смішну суму, яку висилають заробітчани з Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути