пʼятниця, 24 листопада 2017 00:16

"Нарешті хтось може пояснити, що робиться в гамериці чи Нідерландах" - письменник про еміграцію

"Нарешті хтось може пояснити, що робиться в гамериці чи Нідерландах" - письменник про еміграцію
Письменник Антон Санченко розповів, чому не варто боятися збільшення еміграції Фото: facebook

Письменник Антон Санченко розповів, чому не варто боятися збільшення еміграції українців за кордон та яка від цього користь.

"Чогось всі лякають збільшенням еміграції вау-ой, туди-сюди. А я на це перехворів ще в 90-ті. Все моє оточення, хто хотів, хоч тушкою, хоч чучелком емігрували, і їх розмазало по планеті від Аргентини до Китаю, - написав Антон Санченко на своїй сторінці у Facebook . - Попри мої тодішні панічні настрої хтось та залишився. Когось Україна більше приваблювала навіть в катастрофічному економічно 97 році. На відміну від радянських часів, коли це був рух в один бік і назавжди, вони час від часу поверталися в гості. А дехто повернувся назавжди, бо там не сподобалося".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка створила дизайн канадської різдвяної монети

За словами письменника, поверталися українці не з порожніми руками, а з певними знаннями та навичками. Ставали взірцями, на які не соромно рівнятися.

"Це вплинуло на наше довкілля. Наприклад, ми більше не вважаємо розчинну каву кращою за натуральну, не п'ємо її з пластикових стаканчиків тощо, - каже Савченко. - Із сучасними засобами зв'язку спілкування полегшилося до межі, наче ця людина щойно вийшла в сусідню кімнату.

Українці, які ведуть свої блоги в інших, часто екзотичних, країнах - без сумніву збагачують український сегмент ФБ. І в не екзотичних теж.

Нарешті є хтось, хто може нам пояснювати, що робиться в гамериці чи нідерландах, чи як живуть бури в ПАР в післяманделля тощо. При чому чи не за кожної проблеми в світах в тій країні вже знайдеться українець, який зможе все відкоментувати. І це вже цікавіше закордонних кореспондентів, яких, власне, в наших ЗМІ не так щоб є. Думаю, що в соцмережах це просто найпомітніше, а воно так і взагалі в житті відбувається, хоч і не тими темпами. Події останніх чотирьох років показали, що наша діаспора до нас не байдужа. Не мріє відцуратися й забути, й може організовуватися та лобіювати наші інтереси будь-де за кордоном, а не тільки в традиційній Канаді", - підсумував письменник.

Зараз ви читаєте новину «"Нарешті хтось може пояснити, що робиться в гамериці чи Нідерландах" - письменник про еміграцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути