пʼятниця, 13 квітня 2018 00:15

"На свята гості несуть свою їжу або скидаються грошима" - українка про життя в Бразилії

"На  свята гості несуть свою їжу або скидаються грошима" -  українка про життя в Бразилії
Найдешевша оренда квартири у Бразилії — $200 на місяць. Фото:tcc.com.ua

Щоб влаштуватися на роботу у Бразилії, іноземцям потрібно надати посвідку про постійне проживання в країні. Без нього трудова книжка не дійсна. Крім того, майже у всіх фірмах вимагають довідку про несудимість. Деякі роботодавці хочуть отримати ще й довідку про щеплення. Документ з України не підійде, уколи доведеться робити заново у місцевих лікарів.

Також через високі податки деякі фірми роблять певні махінації: на папері вказують одну зарплатню, а виплачують іншу. Однак таким займаються лише дрібні фірми, за великими слідкують фіскальні служби. Про це в сюжеті телеканалу ICTV розповідає Наталія із Дніпра, яка 8 років мешкає у Бразилії.

"Якщо ти не платиш податок, то, звичайно ж, у першій інстанції нічого з тобою не трапиться. Але в наступних інстанціях блокують усі твої заощадження, можуть заблокувати рахунок в банку, заблокувати нерухомість, машину тощо, – розповідає Наталя, - Частина податків нараховується в пенсійний фонд, а частина – на гарантійний рахунок. Із нього можна буде зняти гроші у разі звільнення, виходу на пенсію або придбання нерухомості".

Щоб іноземцям зняти житло, окрім договору на оренду, потрібно мати поручителя. Це має бути місцевий житель із власним житлом та відсутніми кредитами. Існує ще один вихід — договір про страхування, яке включає в себе три наперед проплачених за оренду житла місяці. Найдешевша квартира — це $200 на місяць. Дешевше можна винайняти за містом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стоїть черга 50 чоловік, усі дивляться квартиру" - українець розповів про переїзд у Францію

"Бразильці — дуже святковий та веселий народ. Дуже люблять ходити в гості. Але завжди запізнюються. Якщо хочу влаштувати вечірку на 5 вечора, то гостей запрошую на 2 години раніше. Тоді вони приходять вчасно. Також тут не заведено організовувати вечірки самостійно. Усі гості приходять зі своєю їжею, або порівну скидаються грошима разом із господарями свята. Якщо запрошують на день народження у бар чи ресторан, кожен з гостей приходить і платить сям за себе. Це вважається нормальним".

У Саудівській Аравії є спеціальні поселення для іноземців - кампаунди, які охороняються армією через можливі теракти. Люди з автоматами перевіряють всіх, хто проїжджає. Людина з вулиці не зможе потрапити на територію, якщо не має запрошення від жителя поселення. В поселенні проживає більше іноземців. Багато саудівців хочуть туди переїхати, щоб жити в іноземній комуні. Але їм це заборонено, хіба що за великі кошти. Про це розповідає Христина Амірза, яка 10 років мешкає у Саудівській Аравії.

Зараз ви читаєте новину «"На свята гості несуть свою їжу або скидаються грошима" - українка про життя в Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути