четвер, 18 квітня 2019 00:16

Кожен п'ятий працює за кордоном - високі ціни і особливості життя в Непалі
7

Вероніка Бадал разом з чоловіком організовує походи в гори
Фото: Фото надані Веронікою Бадал
Вероніка Бадал разом з чоловіком організовує походи в гори
Вероніка Бадал разом з чоловіком організовує походи в гори
Вероніка Бадал разом з чоловіком організовує походи в гори
Вероніка Бадал разом з чоловіком організовує походи в гори

Вероніка Бадал із чоловіком живе у Катманду, в Непалі. Про особливості цієї країни, високі ціни, низький рівень життя та незвичні походи у Гімалаї розповість блогерка.

"В Непал я потрапила випадково. Є у мене список різних цікавих справ і речей, які хотілося б спробувати в житті. Одним з пунктів було "пожити в монастирі", Завжди було цікаво, як це відбувається зсередини, як живуть там люди, чим займаються. У мріях представлявся Шаолінь, а виявилося, що в Непалі багато тибетських буддійських монастирів, які ще й медитації вчать. На один з таких курсів я і записалася. А потім вже вирішила доповнити поїздку чимось цікавим, згадала, що в Непал часто ходять в гірські походи в Гімалаї. В Гімалаях я і познайомилася з чоловіком , який за збігом обставин був лідером нашої групи. Він працює в турбізнесі, організовує походи та екскурсії, часто і сам їх проводить", - каже Вероніка.

Вероніка працює дистанційно, має досвід на керівних посадах, керує персоналом. Також має сертифікат Кембриджского університету на викладання англійської мови. Допомагає чоловікові у сфері туризму і веде блог про Непал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці розповіли, як відкрили барбершопи в Польщі і Литві

"Про країну мало відомо за її межами. Це не масовий напрямок для туризму, тому в путівниках та Інтернеті багато застарілої інформації, а в популярних ТВ-шоу, на жаль, ще й брехні заради рейтингів. Після землетрусу 2015 року, здається, що життя завмерло і деякі ресурси продовжують передруковувати один у одного інформацію про те, що в країні все зруйновано, що тут нема чого робити, але це все вже давно неправда. Звичайно, тут ще далеко до європейського рівня, але туристам є чим зайнятися вже зараз"- продовжує блогер.

Формально Непал відносять до однієї з найбідніших країн світу, але в реальності це частково стереотип. Південь країни на кордоні з Індією-одне з найбідніших місць. Центральний туристичний район міста Покхара, де жителі в основному працюють в туризмі, виглядає зовсім по-іншому – чотирьох-п'ятиповерхові приватні будинки, автомобілі, мопеди. Столичний Катманду – це сплав бідних і багатих, місцевих і приїжджих і тут одночасно є люди, які живуть на 100$ в місяць і на 1000$ в день. Є середній клас, А є і шалено багаті непальці-мільярдери в списку Форбс.

"Багаті люди часто просто з країни їдуть саме тому, що рівень життя не дотягує до стандартів розвинених країн. Багато непальців мріють переїхати в Штати або Австралію. У Непалі середня зарплата зараз близько 300 доларів на місяць, стартова для новачка без досвіду 135$. Молодь, звичайно, віддає перевагу роботі тими ж офіціантами і прибиральниками в Еміратах або Малайзії за значно більші гроші. Кожен п'ятий непалець працює за кордоном і висилає гроші родині", - додає Вероніка.

Ціни на якісні продукти високі. Кілограм курячого філе — 12$ .

Непал цікавий для любителів гірського і релігійного туризму.

"Трекінг-багатоденний похід в гори-найбільше притягає туристів. Але це і зрозуміло, тому що в Непалі новачкові комфортно: не потрібно жити в наметі, та й рюкзак можна самому не нести, для цього є спеціальні люди, портери. Зараз стають популярними і просто екскурсійні тури в яких відвідуємо національні парки, купаємося зі слонами і дивимося на носорогів, є навіть рафтинг, бувають і вертолітні екскурсії. Відпочинок тут, потрібно сказати, небюджетний. Всупереч стереотипам Непал – це зовсім недешево, якщо потрібен хоча б мінімальний комфорт, а не стиль хіпі, тому часто сюди їдуть люди, які вже багато побачили і знаходяться в пошуках нових незвичайних вражень", - каже Вероніка.

Країни, в яких найчистіше повітря, назвали у спільному рейтитнгу Greenpeace і компанія-розробник комп'ютерного забезпечення AirVisua .Ісландія опинилася на першому місці, як країна з найчистішим повітрям. Лідерами також стали Фінляндія, Австралія, Естонія та Швеція. Чисте повітря також у Норвегії, Новій Зеландії, Канаді та США. Остання країна в рейтингу — Португалія.

Зараз ви читаєте новину «Кожен п'ятий працює за кордоном - високі ціни і особливості життя в Непалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути