Ексклюзиви
вівторок, 14 березня 2017 08:10

Киянка розповіла, як безкоштовно і без знання мови навчатися в Японії
5

  Отримання диплома МВА в університеті Aoyama Gakuin, Токіо.
Отримання диплома МВА в університеті Aoyama Gakuin, Токіо.

Японський уряд пропонує іноземним студентам дві безкоштовні програми з навчання в японських університетах. Про це Gazeta.ua розповіла українка Ольга Даншина з Токіо.

"Існує кілька програм, що дозволяють іноземним студентам без знання японської мови, пройти навчання в японських університетах. Такі програми розраховані терміном від 2-х років. Перша - навчання в японському університеті за обраною спеціальністю 4 роки з отриманням диплому бакалавра. Додатково один рік дається на вивчення японської мови. Щорічно на Україну виділяється одне місце. Відбір досить жорстку. На програму подаються випускники українських середніх шкіл. Відбір проводити посольство Японії в Україні", - каже Ольга Даншина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Оплачують переліт і візу" - киянка про роботу в Еквадорі

Друга програма для студента-дослідника з обраної спеціальності. Розрахована на 2 роки навчання в японському університеті. Для неї необхідно подати детальний план дослідження, скласти письмовий іспит англійською або японською мовою, пройти співбесіду в посольстві.

"Останній етап — самостійний пошук університету і професора, який погодиться стати науковим керівником. На це дається близько 3-х місяців. Оформлення документів, переліт, навчання оплачується Міністерством освіти Японії. Також надається щомісячна стипендія у розмірі 1200$. Щорічно на Україну виділяється 3-4 місця"

Автор: Ольга Даншина
  Будівля торгово-економічного університету Hitotsubashi, Токіо
Будівля торгово-економічного університету Hitotsubashi, Токіо

На програму можуть подаватися всі випускники вищих навчальних закладів. Відбір також проводити посольство Японії в Україні. Віза відкривається японською стороною.

"Оскільки програма фінансується Японією, ніяких складнощів з підготовкою документів немає. Віза теж відкривається японською стороною. Фактично, після надсилання письмового запрошення від університету в посольство, всю іншу процедуру підготовки до поїздки роблять за вас. Необхідно просто прийти в призначений час в посольство і отримати візу, квиток на літак, і пакет документів для оформлення в університеті по прильоту".

Автор: Ольга Даншина
   Пешеходный переход на станции Shibuya в центре Токио
Пешеходный переход на станции Shibuya в центре Токио

По прибуттю студентів розселяють по гуртожитках або допомагають зняти квартиру. Вартість окремої кімнати в гуртожитку – 100 доларів за місяць.

"Перед початком зайнять студентів вводять в курс справ щодо навчання в університеті, реєстрації в Японії та отримання медичної страховки, а також побутових та інших організаційних моментів. Потім студентів з різних країн ділять на групи за рівнями знання японської мови за допомогою письмового тесту. Також додатково можна вибрати і відвідувати будь-які парі за фахом, і навіть за її межами".

Автор: Ольга Даншина
  Японський сад в Токіо
Японський сад в Токіо

Найкращий ВУЗ країни – Токійський університет. Вартість одного року навчання там близько 5000 доларів на рік. Крім безпосередньо оплати за навчання, передбачений вступний внесок в університет близько 1000 доларів. Щомісячні витрати (житло, харчування, проїзд) у середньому близько 1000 доларів для Токіо. Кожен ВУЗ має свої власні стипендії, на які можна подаватися. Частково, але не повністю вони покриють витрати на проживання.

Зараз ви читаєте новину «Киянка розповіла, як безкоштовно і без знання мови навчатися в Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути