Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2018 16:07

"До лікаря стаємо в електронну чергу" - українка про медицину в Італії

"До лікаря стаємо в електронну чергу" - українка про медицину в Італії
У Італії "швидкі" є різного кольору за кодами - білі, зелені, жовті й червоні. Фото: domitalia.ru

У Італії кожен пацієнт має електронну медичну картку, а результати аналізів приходять на е-мейл. До лікаря також стають в онлайн-чергу.

"У Італії державна медицина - безкоштовна. Якщо потрібно терміново здати якийсь важливий аналіз, то краще йти в приватну клініку, бо в державних можуть бути великі електронні черги. До лікаря - по запису або чекати під кабінетом. У державній лікарні також потрібно платити, але там ціна невелика. Якщо у приватній аналіз коштує більше 100 євро, то в державній - 10-15. Результати приходять на електронну адресу, медкартка також пластикова із електронним носієм даних", - говорить Gazeta.ua Тетяна Рогозіна. Вона за освітою перекладач з англійської та німецької мови. В Італію переїхала 4 роки тому, коли вийшла заміж. Живе недалеко від Мілану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Список медичних послуг, які залишаться безкоштовними після проведення реформ

"Швидкі" є різного кольору за кодами - білі, зелені, жовті й червоні. Кольори відповідають стану хворого: білий - не дуже погано, червоний - щось серйозне. Якщо викликати червону, але нічого серйозного не виявлять доведеться заплатити 25 євро штрафу. У "швидку" можна завжди приїхати самому, там на місці є лікар цілодобово. Якщо людина не захоче ждати в черзі, бо їй треба терміново - лікар прийме. Якщо не виявить нічого серйозного - доведеться платити".

У Німеччині на прийом до лікаря можна потрапити лише по запису. Послуги медичного страхування надають так звані лікарняні каси, 87% з яких є державними і 13% - приватними. Кожен найманий працівник, якщо він заробляє не більше 48,6 тис. євро на рік, автоматично страхується в державній лікарняній касі.

Зараз ви читаєте новину «"До лікаря стаємо в електронну чергу" - українка про медицину в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути