неділя, 15 липня 2018 00:15

Держава допомагає купувати квартири — українка про життя в Австралії

Держава допомагає купувати квартири — українка про життя в Австралії
В Австралії держава дає грант на $10 тис. Фото: ternograd.te.ua

Тим, хто вперше купує житло в Австралії, допомагає держава. Дають грант на $10 тис., який можна покласти на депозит, зробити ремонт у квартирі або придбати меблі.

Про це розповідає українка Аліна із Слов'янська. 6 років мешкає в австралійському місті Перт. Приїхала, як студент-стажер. Влаштувалася на роботу та отримала робочу візу. Зараз має право на постійне проживання в країні, йдеться в сюжеті ICTV.

"В Австралії досить дороге життя, особливо ціни на житло. Наприклад, ми знімаємо однокімнатну квартиру в п'яти кілометрах від центру міста. Платимо 1,5 тисячі доларів австралійських доларів – близько 29 тисяч українських гривень. Це хороша квартира в новобудові. Але порівняно з вартістю житла в Америці і в Україні – гроші величезні", – розповідає Аліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світлини, які надихають подорожувати: українка стала відомим фотографом

Як студентка на оренду квартири вона отримує знижку. Від усієї суми платить $1,2 тис., різницю доплачує держава.

"Зараз планую придбати дво-кімнату квартиру недалеко від центру. Не нове житло коштує від 350 тисяч доларів, а в новобудові — від 450 тисяч. Місцеві банки дають усім кредити на 30 років. Тим, хто вперше купує квартиру, знижують процентну ставку, яка зазвичай складає 5-6% на рік. Перші чотири роки за кредит платять 3,7%".

За словами українки, у багатьох будинах в під'їздах стоять дивани зі столиками. Є безкоштовна зона відпочинку із барбекю на даху, спортзал і басейн.

У Кореї середня пенсія $300. Цих грошей вистачить, щоб двічі сходити у ресторан. Але літні люди мають хороший соціальний пакет. Держава їх повністю забезпечує їжею, платить за квартиру.

Зараз ви читаєте новину «Держава допомагає купувати квартири — українка про життя в Австралії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути