середа, 10 травня 2017 11:16

"Ціни тут українські" - діаспорянин назвав вартість переїзду на Кіпр

Автор: з родинного архіву Максима Василькова
  Максим Васильков переїхав з родиною на Кіпр
Максим Васильков переїхав з родиною на Кіпр

Для переїзду на Кіпр з родиною знадобиться максимум €15 тис. без урахування житла та школи. €10 тис. потрібні, щоб показати на банківській картці. Пожити на острові упродовж місяця коштуватиме до €1000. В суму входить переліт, житло та харчування. Про це Gazeta.ua розповідає Максим Васильков, який переїхав з дружиною і трьома доньками-близнятами до Пафоса.

"На Кіпр можна потрапити з будь-яким бюджетом. Питання тільки, в якому амплуа? Кіпр не змінить значно фінансове "здоров'я". Тут можна прожити з українською зарплатою. Але деякі звички доведеться змінити. Є речі, які дешеві у нас, але дорогі тут. Дещо не можна порівнювати взагалі. Наприклад, смак овочів, які тут пластикові. Тому краще спробувати пожити 3 місяці", - каже чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За чотири кімнати платимо 55 доларів" - переселенець про переїзд у Білорусь

Автор: з родинного архіву Максима Василькова
  Авіаквитки з України до Кіпру коштують близько  з людини в один бік
Авіаквитки з України до Кіпру коштують близько з людини в один бік

Авіаквитки коштують близько $50 з людини в один бік. Візу дають після приїзду на 3 місяці, вона безкоштовна.

"Перше, що потрібно - знайти житло. Ціна однокімнатної квартири у моєму Пафосі - 150 євро. Оренда трикімнатного будинку з басейном від 350 до 500 євро. Сума залежить від району, наближення до моря, вміння торгуватися і майстерності розводити агента. З дітьми поїздка коштуватиме набагато дорожче. Школи і садочки тут платні. Віддати малюка в садок з англійською мовою коштує 200 євро на місяць. Англійська школа починається від 400 і сягає 800 євро в місяць", - зазначає Васильков.

Автор: з родинного архіву Максима Василькова
  Оренда трикімнатного будинку з басейном коштує від €350 до €500 (на фото: Ірина Василькова)
Оренда трикімнатного будинку з басейном коштує від €350 до €500 (на фото: Ірина Василькова)

Можливість легального проживання на Кіпрі надає віза pink slip. Для її оформлення потрібно мати на банківському рахунку близько €10 тис. Точна сума законом не визначена, тому адвокат може допомогти її зменшити.

"Для отримання цієї візи перекладають всі необхідні документи: свідоцтво про шлюб, розлучення, народження, смерть. Це дорого, близько 50 євро за папірець. Крім суми на рахунку, отримують банківську гарантію. Це такі гроші, які заморожують у банку на випадок, якщо у вас закінчаться гроші на Кіпрі. Тоді вам за них куплять путівку додому. Це 512 євро за людину, але реально беруть 540 євро. Також треба сплачувати податок в еміграційному офісі - 140 євро. Послуги адвоката коштують 3 тисячі євро за всю родину. 500 євро дають вперед, решту - після позитивного результату. Найдешевша медична страховка - 200 євро".

Автор: з родинного архіву Максима Василькова
  Максим з дружиною Іриною та трьома доньками під час відпочинку в місцевому аквапарку
Максим з дружиною Іриною та трьома доньками під час відпочинку в місцевому аквапарку

Українка Олександра Іоніна, яка живе у місті Рейк'явік, розповіла, скільки коштує переїзд в Ісландію. За її словами, переліт обійдеться €120-200 на людину. Оренда однокімнатної квартири - до €2 тис. на місяць. Ціна найдешевшої кімнати на 8 кв. м із спільним санвузлом, холодильником і кухнею близько €600-700.

Зараз ви читаєте новину «"Ціни тут українські" - діаспорянин назвав вартість переїзду на Кіпр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути