середа, 17 березня 2010 07:50

Лазаровичу заборонили їхати на Євробачення

Автор: фото: PHL
  Василь Лазарович планував на Євробаченні у травні виконати пісню ”Ай лав ю”. Він не братиме участі в національному відборі
Василь Лазарович планував на Євробаченні у травні виконати пісню ”Ай лав ю”. Він не братиме участі в національному відборі

Співак Василь Лазарович поїде на Євробачення-2010, якщо переможе у відкритому конкурсі. Про це "ГПУ" повідомила Ганна Герман, 50 років, заступник глави Адміністрації президента:

— Якщо ні, то поїде хтось інший. Нас не цікавить, скільки він витратив на підготовку. Ніхто цих грошей йому не повертатиме, — каже Герман. — Ми не хочемо, щоб він повторив долю гурту "Ґринджоли", які 2005-го поїхали на Євробачення поза національним відбором і зганьбили Україну. Хто поїде, знатимемо за тиждень.

Три місяці тому президент Національної телекомпанії Василь Ілащук обрав учасником на Євробачення від України Василя Лазаровича. Рішення обурило багатьох артистів, а Ілащука новообраний президент Янукович звільнив із посади. Відкритий лист Януковичу написали співачка Таїсія Повалій, її чоловік-продюсер Ігор Ліхута, гендиректор "Нового каналу" Ірина Лисенко, композитор і продюсер Костянтин Меладзе, лідер гурту "Брати Карамазови" Олег Карамазов, телеведуча Руслана Писанка, телепродюсер Олексій Гончаренко. Вимагають, щоб учасника від України обрали глядачі.

Видавець журналу "Папараці" 38-річний Валід Арфуш, якого називають одним із претендентів на посаду заступника президента НТКУ, пояснив, як проходитиме відбір:

— Учасника на Євробачення оберуть до наступної суботи. Довше зволікати не можна. Треба, щоб у співака був час на підготовку. Цього тижня по "Першому каналу" крутитимуть ролики конкурсантів. У п"ятницю або суботу проведемо гала-концерт. Переможця визначимо СМС-голосуванням глядачів.

Я радію, що не перемогла на конкурсі від Росії

Кажуть, до участі в конкурсі готуються Наталя Валевська, Віталій Козловський, Наталя Волкова, Ель Кравчук.

— Тепер я радію, що не перемогла на конкурсі від Росії, — говорить Наталя Валевська, 28 років. 7 березня вона взяла участь у російському відборі на Євробачення, але програла. — Це Бог дав мені шанс узяти участь в українському кастингу. Готова зробити все, щоб поїхати від України, бо я патріотка. Знайшлися люди, які поставили Лазаровича на місце.

28-річний Василь Лазарович у відборі участі не братиме. Вважає, що рішення нової влади створить міжнародний скандал.

— Залишилося п"ять днів, щоб здати музичний матеріал організаторам Євробачення. Він у мене готовий. У того, кого виберуть, він точно не буде готовий за такий термін. Україна виглядатиме непривабливою перед Європою. Я витратив багато грошей. Зняв кліп на пісню "Ай лав ю". Зараз готуюся до туру Європою. Мене вже запросили в Болгарію і Румунію. 22 країни на днях запустять у ротацію мій новий кліп.

Зараз ви читаєте новину «Лазаровичу заборонили їхати на Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути