субота, 19 жовтня 2019 05:07

Зірку із "Багаті теж плачуть" Вероніку Кастро вважають лесбійкою
22

19 жовтня 1952-го народилася мексиканська актриса і телеведуча Вероніка Кастро.

Радянським глядачам вона відома як виконавиця головної ролі у серіалі "Багаті теж плачуть", що був другим закордонним серіалом, показаним в СРСР (після "Рабині Ізаури"), і на початку 90-х викликав справжній фурор. Пізніше інший серіал "Дика троянда" лише зміцнив її популярність.

Вероніка Кастро народилася Мехіко. Її дитячі роки були затьмарені принизливою бідністю. Батьки розлучилися, коли в родині вже було четверо дітей. Вероніку дражнили за маленький зріст, при якому схильність до повноти була особливо помітною.

Але вона зайнялася спортом і перетворилася в мініатюрну підтягнуту дівчину. У 12 років Вероніка зуміла стати королевою краси на одному з місцевих конкурсів. Щоб подолати боязкість і навчитися подавати себе якнайкраще, вона вийшла на шкільну сцену. Незабаром дівчинка перетворилася в активістку самодіяльності.

Неподалік від її будинку розташовувався штаб однієї з впливових партій. Тут Вероніка Кастро і познайомилася з впливовим депутатом і попросила його стати її хрещеним. Чиновник від подиву не зміг відмовити напористій дівчині. Також він допоміг їй, познайомивши з керівником Театральної академії. Там вона отримувала стипендію. Але це були маленькі гроші, а сім'я потребувала допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Багаті теж плачуть": мільярдери вперше за 20 років почали бідніти

Тому 16-річна студентка знялася оголеною для одного з мексиканських таблоїдів. Рідні були в шоці, але Кастро знала, що цей вимушений крок необхідний для просування по кар'єрних сходах. Вона не відчувала ні сорому, ні докорів сумління. Лише пообіцяла матері, що та більше не побачить дочку в такому вигляді ніколи.

Щоб заробити грошей на пристойний одяг, Вероніка Кастро бралася за будь-яку роботу. У той час в Мексиці були популярні фотоновелли - маленькі брошурки, на сторінках яких містилися фото і короткі тексти.

За такий же підробіток взявся Рохеліо Герра, молодий актор, який потребував грошей. Так Вероніка Кастро познайомилася з майбутнім партнером по серіалу "Багаті теж плачуть", що зіграв Луїса Альберто.

Незабаром студентці пощастило потрапити на телешоу "Ха-ха", яке вів популярний комік Мануель Вальдес. Він звернув увагу на яскраву дівчину і допоміг в кар'єрному просуванні. Вероніка невпинно працювала над технікою мови, займалася співом і постановкою голосу. Успіх не змусив себе чекати: Кастро вручили диплом диктора. Вона почала вести передачі на радіо.

Її активність і бажання не прогавити жодного шансу на шляху до успіху призвели до того, що в 1970 році дівчина перемогла в конкурсі "Обличчя року". Вона з'явилася на екранах телевізорів. Дівчина металася, ледь встигаючи, з академії на телецентр, де у неї тепер була своя передача, потім на радіо. А ще артистка чудово співала, то незабаром їй довірили вести популярні музичні проєкти. Вона давала концерти, також грала в театрі. Щоб встигнути все, спати їй доводилося не більше 5 годин на добу.

"Багато років років я чекала, коли мені випаде хоч якась можливість прорватися. Перебувала у величезній черзі, що складається із запасних, які очікують роботи на телебаченні. Мене називали джокером, тому що коли в тому довжелезному коридорі телеканалу запитували: "Хто співає?" "Я!" - стрибала я. "Хто танцює?" "Я! .." Я брала уроки всього, щоб у випадку чого бути готовою до всього. Спів, танці, моделювання, акторська майстерність, сертифікат аніматора, диктора, водія ... У мене було все, щоб у разі чого, коли запитають: "У кого є такий-то сертифікат?", першою його діставала б я ... "- поділилася секретом успіху Вероніка.

"Багаті теж плачуть" вийшли в 1979-му. Сюжет серіалу був у Мексиці відомий - його придумала мексиканська письменниця Інес Родена (понад сто романів і майже сімдесят екранізацій). Але саме в телевізійній формі багатосерійного фільму (248 23-хвилинних серій) цей сюжет здобув справжню популярність. Причому не тільки в Мексиці - лихові Маріанни, яку грала Кастро, щиро співпереживали жителі Латинської Америки, Європи і навіть Китаю.

В СРСР серіал вийшов на екрани аж у 1991-му. Спершу показали кілька серій. Потім серіал закрили, вважаючи, що глядачам це нецікаво. Але шквал лисів і дзвінків змусив продовжити показ. Під час трансляції серіалу люди, перебуваючи в транспорті, в магазинах, на ринках жваво обговорювали сюжет. Цікаво, що Рохеліо Герра в свої 43 грав 30 річного Луїса Альберто. Вероніка Кастро в 27 грала 18 річну дівчину. Пострадянський глядач не був ще розпещений серіалами. Людям подобалося з боку спостерігати чуже життя, переживаючи за долю героїв. Нехитра красива наївна казка стала улюбленим серіалом 90-х років. Серіал "Багаті теж плачуть" дивилися глядачі різного віку, і в цьому була його особливість.

Міжнародний успіх серіалу зробив Вероніку Кастро міжнародною зіркою, а її статус закріпив серіал "Дика троянда" - ще одна мильна опера майже на 200 серій, яка вийшла в 1987-му (в нас її показали в 1994-му).

Фільм був показаний навіть у Ватикані, і що вражає, його тоді дивився сам папа римський Іоанн Павло Другий. Ця мильна опера настільки сподобалася йому, що він побажав зустрітися з виконавицею головної ролі, зазначивши, що чарівнішої жінки ніж Вероніка Кастро, він в житті не зустрічав.

Слід зазначити, що актриса скористалася цією славою на повну - вона записувала нові пісні та альбоми (у її дискографії понад тридцять студійних пластинок), грала в театрі, вела різні шоу на телебаченні.

Вона і знімалася ще, але, здається, режисери бачили в ній виключно героїню з найвідомішої її роботи, а тому великого розмаїття в кінокар'єрі Кастро домогтися не вдалося. І незважаючи на велику кількість зіграних ролей (понад сорок), після "Дикої троянди" вона знялася лише в шести великих проєктах - звичайно ж мелодрамах на величезну кількість серій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому серіали називають "мильними операми"

Жінка має двох дорослих синів від різних чоловіків, за якими не була заміжня. Вона взагалі не виходила заміж.

Вона й досі важить 48 кг при зрості 1,56 м. Вона активно займається спортом - бігом, аеробікою, тенісом. Зробила багато пластичних операцій. Сама має мережу бутиків, салонів краси, випускає косметику.

У вересні цього року 66-річна Кастро заявила, що залишає кар'єру, бо втомилася від "агресії і насмішок" і хоче спокою. Вона також подякувала своїм фанатам за підтримку.

"Я прощаюся з тим, що я так любила. Це було моєю професією протягом 53 років, я віддала все своє життя і любов, спасибі за все", - написала вона в інстаграмі.

Заява актриси прозвучала на тлі посилених чуток про її нетрадиційну сексуальну орієнтацію. Декількома днями раніше 47-річна мексиканська актриса і телеведуча Йоланда Андраде (яка колись була дівчиною старшого сина Вероніки Крістіана) публічно заявила в інтерв'ю про те, що вони з Веронікою "символічно" одружилися 20 років тому в Амстердамі, і що у неї є цьому докази, які вона поки не представила. Кастро все заперечує.

Зараз ви читаєте новину «Зірку із "Багаті теж плачуть" Вероніку Кастро вважають лесбійкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі