понеділок, 05 грудня 2011 14:49

Журналіст звинуватив Анджеліну Джолі у плагіаті

Журналіст звинуватив Анджеліну Джолі у плагіаті

Хорватський журналіст Джжеймс Бреддок звинуватив Анджеліну Джолі, яка готується представити глядачам свій режисерський дебют "У краю крові і меду" ("In the Land of Blood and Honey"), в плагіаті. Бреддок (справжнє ім'я - Йосип Кнежевич) оформив свою претензію у вигляді судового позову, пише RadarOnline.

У позовній заяві Бреддок вказує, що сюжетна лінія картини Джолі майже повністю збігається з подіями, описаними в його статті в 2007 році. Так, журналіст стверджує, що чотири роки тому він описав історію жінки, яка зазнала насильства і була перетворена на рабиню у військовому таборі. Така ж ситуація лягла в основу "В краю крові і меду" Анджеліни Джолі, і Бреддок визнав це порушенням його авторських прав.

Журналіст вимагає виплатити йому компенсацію. Про яку суму йдеться в його позові, не уточнюється. Також не повідомляється, як сама Джолі та її представники відреагували на рішення Бреддока судитися з актрисою.

Прем'єра картини "У краю крові і меду" запланована на 23 грудня. У фільмі розповідається історія кохання боснійської мусульманки і серба. Дія фільму відбувається незадовго до початку війни в Боснії на початку 1990-х років. Анджеліна Джолі виступила не тільки режисером, але і сценаристом "В краю крові і меду".

Зараз ви читаєте новину «Журналіст звинуватив Анджеліну Джолі у плагіаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі