вівторок, 11 червня 2019 15:18

Знайшли зниклу найдорожчу картину у світі

Автор: bloomberg.com
  Картину Леонардо да Вінчі "Спаситель світу" нині тримає на своїй яхті саудівський наслідний принц. Він імовірний власник полотна
Картину Леонардо да Вінчі "Спаситель світу" нині тримає на своїй яхті саудівський наслідний принц. Він імовірний власник полотна

Найдорожчу картину у світі - "Спаситель світу" Леонардо да Вінчі - знайшли на яхті принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана Аль Сауда. Судно перебуває в Червоному морі біля єгипетського курортного міста Шарм-еш-Шейх.

Мухаммед бін Салман - імовірний нинішній власник роботи да Вінчі. Полотно перебуватиме на його яхті Serene, поки Саудівська Аравія не завершить будівництво культурного простору в регіоні Аль-Ула. Припускають, що саме там будуть експонувати "Спасителя світу". Про це повідомляє Bloomberg.

Інформація про зникнення картини з філії паризького музею Лувр в Абу-Дабі, столиці Об'єднаних Арабських Еміратів, з'явилася 2 місяці тому. Полотно мали виставити в Абу-Дабі у вересні торік. Але тоді столична влада відклала показ із невідомих причин.

"Спаситель світу" став найдорожчою картиною у світі в листопаді 2017-го. Її продали на аукціоні Christie's у Нью-Йорку за рекордні $450 млн - 11,86 млрд грн. Анонімним покупцем виявився принц Бадер бін Абдулла бін Мухаммед бін Фархан Аль Сауд - друг і діловий партнер саудівського наслідного принца. Припускають, що він також його посередник при купівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли невідому роботу Мікеланджело

Леонардо да Вінчі створив "Спасителя світу" приблизно 1500-го. З другої половини XVIII-го до XX ст. твір вважали втраченим. 1958-го його продали на аукціоні за 45 британських фунтів як роботу учня да Вінчі. Після цього кілька разів перепродували. У 2000-х картину реставрували, а 2011-го було встановлено авторство да Вінчі. Того ж року полотно вперше показали публіці в Національній галереї Лондона. Деякі науковці досі мають сумніви, що "Спасителя світу" намалював да Вінчі.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли зниклу найдорожчу картину у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі