середа, 26 липня 2017 21:45

Зйомки фільму про Петлюру спонсорує діаспора США

Зйомки фільму про Петлюру спонсорує діаспора США

У Львові знімають фільм "Таємний щоденник Симона Петлюри". Половину кошторису стрічки профінансувала держава, решту зібрав Український конгресовий комітет Америки. Режисер - гендиректор кіностудії імені Довженка Олег Янчук.
Фільм про останні роки життя Симона Петлюри в еміграції. У Парижі він пише щоденник, в якому згадує події періоду УНР - 1917-1918 рр. У ролі Симона Петлюри — одеський актор Сергій Фролов.


"Драматургія так збудована, що щоденник дозволяє повертатися у спогади, в те, що відбувалося в Україні, і в той же час розкриває причини, чому все ж таки відбулася поразка, чому Петлюра був змушений зі своєю армією емігрувати. Історія йде, як по спіралі, вона повторюється. Тому, я би сказав, що цей фільм певною мірою – попередження для нас сьогодні. Щоб, не дай Боже, не повторилося те, що відбулося, власне, з Українською Народною Республікою", – зазначає режисер.
"Фактично, ми тільки мали інформацію з одного джерела, це була радянська пропаганда, яка з того ж Петлюри зробила погромника, терориста, бандита. Якраз цим фільмом ми хочемо довести, що це було не так", – каже режисер Янчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімальна група благала назвати фільм по-іншому


Фільм є переможцем 8-го конкурсного відбору Держкіно і виробляється Національною кіностудією художніх фільмів імені Олександра Довженка. Михайла Грушевського — зіграє актор театру імені Івана Франка Богдан Бенюк, а Володимира Винниченка — міністр культури України Євген Нищук.

Зараз ви читаєте новину «Зйомки фільму про Петлюру спонсорує діаспора США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі