субота, 12 травня 2018 19:20

Жіноча сила, настільні ігри і ключі від королівства: як пройшов третій день Дитячого форуму
16

11 Дитячий форум, третій день
Фото: Ольга Васьків
11 Дитячий форум, третій день
11 Дитячий форум, третій день
11 Дитячий форум, третій день
11 Дитячий форум, третій день

У Львові триває третій день 11 Дитячого форуму. Три поверху Палацу мистецтв займають тематичні майданчики із конкурсами, квестами, розвагами, майстер-класами, науковими дослідами, спортивними розвагами. Новинки українських видавців представлені на книжковому ярмарку в галереї на вулиці. Організатори анонсували 250 новинок дитячої літератури, виданих спеціально до форуму. Приїхали 35 найкращих дитячих видавництв.

На третьому поверсі Палацу мистецтв багато столиків для настільних ігор. Діти можуть навчитися грати у них безкоштовно, проводять змагання та поєдинки. Найдешевші ігри стартують від 200 грн, найдорожчі – 4000 грн.

"Настільні ігри останні 10 років в Україні починають набирати популярності. У світі у рік випускають півтисячі нових настільних ігор, двадцять із них потрапляють на світові ринки і стають хітами. Настільні ігри привчають дітей до командної роботи, спілкуванню і взаємодії, розвивають пам'ять, логіку, увагу, швидкість. Якщо батьки із дітьми часто грають і ці ігри вдома – встановлюється хороший контакт і зв'язок між ними. Вони роблять щось цікаве спільно. Окрім того, можна цікавою грою "відірвати" підлітка від комп'ютера", - каже Сергій Лиман. Представляє на Дитячому форумі Магазин дозвілля "Хобі Монстр"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комікси про кіборгів, рекорди Тягнизуба, наукові досліди - у Львові триває Дитячий форум

За задумом організаторів, діти-відвідувачі потрапляють до чарівного королівства "Буквордс", подорожують тематичними землями королівства та збирають ключі від нього. Біля інформаційного стенду волонтери в костюмах королев і в коронах приймають заповнені картки від дітей. Вони беруть участь у змаганні – шукають вісім чарівних ключів від королівства "Буквордс".

"Щоб знайти вісім ключів треба взяти участь в наукових, спортивних, літературних та інших квестах. Хто виконає всі завдання – отримає диплом володаря ключів королівства. Щодня диплом отримають півтисячі маленьких учасників", - каже волонтерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казкові квести, тонни літератури та Уляна Супрун: у Львові стартував Дитячий форум

12 травня в конференц-залі пройшло одразу два захода за участі очільниці міністерства охорони здоров'я Уляни Супрун. Разом із сімейними лікарями Михайлом Незнановським та Ігорем Заставним говорили, як обрати надійного лікаря. Пізніше, взяла участь у дискусії "Girl power: як не підтверджувати соціальні стереотипи" разом з Ларисою Денисенко, Танею Стус, Гаською Шиян та Софією Челяк.

"Коли мене призначили на цю посаду, прийшло багато преси. І жінки-журналістки мене питали, чому я не маю макіяжу, чому моє волосся чи черевики такі. Чоловіка вони б такого не питали. Коли чоловік дивиться на жінку, як на об'єкт – це одне. А коли жінка не підтримує жінку – це гірше. Ми повинні показувати приклад своїм донькам", - каже Уляна Супрун.

Після заходів Уляна Супрун фотографувалася та відповідала на запитання усіх охочих.

Вхід на площу перед Палацом, на галерею безкоштовний, вхід всередину – платний. Для дітей з багатодітних і малозабезпечених родин, осіб з інвалідністю, дітей переселенців, учасників АТО, учасників бойових дій і героїв Майдану, вихованців дитячих будинків та інтернатів, дітей-сиріт та напівсиріт, пенсіонерів вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Жіноча сила, настільні ігри і ключі від королівства: як пройшов третій день Дитячого форуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі