пʼятниця, 06 квітня 2018 15:53

"Спалюйте всі книги усіх жанрів": з'явився трейлер "451 градус за Фаренгейтом"

"Спалюйте всі книги усіх жанрів": з'явився трейлер "451 градус за Фаренгейтом"
У фільмі "451 градус за Фаренгейтом" у суспільстві майбутнього спалюють книги. Фото - Корреспондент.net

Американський канал HBO опублікував трейлер фільму "451 градус за Фаренгейтом" Раміна Бахрані. Це екранізація однойменного роману-антиутопії 1953 року американця Рея Бредбері.

Писав роман на взятій напрокат друкарській машинці в публічній бібліотеці Лос-Анджелеса. Його вперше надрукували частинами в перших випусках журналу Playboy.

Твір розповідає про світ майбутнього, де читання і зберігання книг вважається злочином. Всі видання підлягають спаленню. Головний герой - Гай Монтег працює "пожежним" - спалює книжки. Упевнений, що виконує свою роботу на користь людства. Незабаром він розчаровується в ідеалах суспільства. Стає ізгоєм і приєднується до підпільної організації. Її члени заучують тексти книг, щоб врятувати їх для нащадків.

Головні ролі виконують Майкл Бакарі Джордан ("Крід: Спадщина Роккі", "Чорна пантера"), Майкл Шеннон ( "Під покровом ночі", "Форма води") і Софія Бутелла ( "Мумія").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французька письменниця презентувала книгу про Чорнобиль

Світова прем'єра запланована на 19 травня.

Netflix з 1 по 27 квітня прибере з доступу користувачів 11 фільмів. Серед них стрічки, які зараховують до кінокласики. Серед них - перша частина "Бетмена" Тіма Бертона, "Втеча з Шоушенка" Френка Дарабонта з Тімом Роббінсом у головній ролі, антиутопія Марка Романека "Не відпускай мене".

Зараз ви читаєте новину «"Спалюйте всі книги усіх жанрів": з'явився трейлер "451 градус за Фаренгейтом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі