субота, 16 грудня 2017 16:25

Жінці в ісламі заборонено тільки дві професії: імама і стриптизерки, - муфтій Ісмагілов

Жінці в ісламі заборонено тільки дві професії: імама і стриптизерки, - муфтій Ісмагілов
Порушення прав жінок в ісламських країнах відбуваються через місцеві звичаї, а не релігійні приписи, - каже муфтій Саїд Ісмагілов

Іслам дає рівні права чоловіку і жінці, але різні обов'язки. Про це повідомив муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов.

"Наприклад чоловік не зобов'язаний виховувати дітей, тому що з цим жінка впорається краще. А жінка не зобов'язана заробляти гроші, аби утримувати сім'ю чи захищати родину у разі війни", - пояснює муфтій.

Порушення прав жінок в деяких ісламських країнах відбуваються не через релігійні приписи. Причина цьому – місцеві звичаї і традиції, з якимb іслам бореться.

"Донедавна в Саудівській Аравії жінки не мали права керувати автомобілем. Хоча в інших мусульманських країнах це дозволено. Лише цього року їхній король скасував цю дискримінаційну заборону. Також в деяких ісламських країнах жінкам не давали права голосу на виборах та балотуватися у владу. Але зараз це також відмінили. Єдина професія, яку жінка не може обіймати згідно ісламу – це бути імамом. Будь які інші спеціальності жінці дозволено, окрім як бути стриптизеркою. Але це заборонено і чоловікам", - зазначив Саїд Ісмагілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індії міністр виступив проти жінок у джинсах

Водночас, жінкам мусульманкам заборонено виходити заміж за іновірців.

"З точки зору ісламу це не вважається приниженням гідності жінки. Чому так, в Корані не пояснюється. Очевидно, причина в тому, що чоловік може змушувати жінку відректися від ісламу, або не дуже толерантно ставитись до її релігії. В ісламі ж заборонено примушувати людину змінювати віру. Християнки, які одружуються на мусульманах часто мене питають – чи чоловік не буде змушувати стати мусульманкою. Але у Корану сказано, що в релігії немає примусу", - каже муфтій Ісмагілов.

Чоловікам мусульманам іслам дозволяє одружуватись на християнках і юдейках, якщо останні дійсно віруючі. Юдаїзм і християнство дуже близькі до ісламу релігії.

Міністр уряду штату Мадх'я-Прадеш в Індії подарував 700 нареченим дерев'яні битки. Сказав, щоб відбивалися ними, якщо чоловіки намагатимуться їх образити.

Зараз ви читаєте новину «Жінці в ісламі заборонено тільки дві професії: імама і стриптизерки, - муфтій Ісмагілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі