Ексклюзиви
понеділок, 18 січня 2021 17:46

Українська стрічка отримала нагороду за операторську роботу

Українська стрічка отримала нагороду за операторську роботу
Зйомки документальної стрічки "Земля блакитна, ніби апельсин" проходили у 2017-2019 роках у Красногорівці, Авдіївці, Кураховому Донецької області та у Києві. Фото: Facebook

Документальна стрічка "Земля блакитна, ніби апельсин" відзначили престижною премією Міжнародної асоціації документалістів - IDA. Оператор — В'ячеслав Цвєтков.

Долаючи щоденні травми існування у прифронтовій зоні, 36-річна Ганна сама виховує чотирьох дітей. Незважаючи на труднощі, ця родина є дружною і життєрадісною. Мати й діти мають багато захоплень, грають на різних музичних інструментах і навіть знімають самотужки фільм про своє життя під час війни, за сюжетом.

Це вже 20-та нагорода фільму. Світова прем'єра відбулася на американському кінофестивалі "Санденс", де отримав премію за найкращу режисуру у категорії світового документального кіно. Європейська прем'єра пройшла на 70-му Берлінському кінофестивалі. А українська – на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, де "Земля блакитна, ніби апельсин" стала найкращим фільмом Національного та Міжнародного конкурсу.

"Наступний крок – Оскар!" – зазначили автори стрічки у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські кінокритики назвали найкращий фільм 2020-го

Фільм Валентина Васяновича "Атлантида" увійшов до довгого списку британської премії BAFTA у 12 секціях.

Зараз ви читаєте новину «Українська стрічка отримала нагороду за операторську роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі