пʼятниця, 25 лютого 2022 23:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зараз країна працює по-іншому": хто зі знаменитостей пішов до тероборони

"Зараз країна працює по-іншому": хто зі знаменитостей пішов до тероборони
Тарас Тополя пішов у Тероборону. Фото: facebook.com

Другу добу в Україні триває повномасштабна війна. Країна-окупант Росія вдерлась до суверенної держави Україна близько 4 ранку 24 лютого. Зараз тривають бої в кількох напрямках, зокрема боротьба за Київ. Учасникам Територіальної оборони столиці видали зброю, яка допоможе зупинити ворога. З-поміж бійців тероборони є і українські знаменитості.

Gazeta.ua розповість, хто зі співаків, спортсменів, режисерів та письменників поповнив ряди Тероборони у час загарбницької війни Росії проти України.

Фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя одним із перших селебрітіс повідомив про те, що записується до лав Тероборони Києва. Сьогодні, 25 лютого, артист записав відео у соцмережах. Він зауважив, що планував у цей день презентувати у студії новий альбом гурту MLNL.

"Проте ситуація змінилась. Студії не працюють, країна працює по-іншому", - сказав Тополя, закликаючи слухати новий альбом "Антитіл". Судячи з відео, до самооборони записались і інші учасники гурту.

Поет, виконавець Олександр Положинський також записався до лав Територіальної оборони. Про це він написав у соцмережах ще до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. У перший день війни Росії проти України він написав вірш, у якому назвав Путіна хворим кордуплем.

Письменники брати Капранови також заявили про те, що захищають Київ зі зброєю в руках.

"Ну що Київ не здаємо! Ми з Азовом!" - написали автори.

Також до лав озброєних захисників Києва долучився нардеп, історик, публіцист Володимир В'ятрович.

Він виклав фото зі зброєю й написав: "Нехай щастить".

Раніше до лав Територіальної оборони записався молодший брат мера Києва, олімпійський чемпіон, чемпіон світу з боксу у важкій вазі Володимир Кличко.

"Прийшов перевірити, як відбувається консультаційна робота з добровольцями в першому центрі рекрутингу резервістів, який створила столиця — Київський міський центр допомоги учасникам Антитерористичної операції.
А брат подав заяву і документи - приєднується до бригади територіальної оборони міста Києва", - повідомив тоді Кличко-старший.

Режисерка, хазяйка Дикого театру Ярослава Кравченко дізналась у підписників, де може приєднатись до розливання коктейлів. Пізніше Ярослава повідомила, що "бармени", включаючи її, постаралися на славу.
"Звітую. Три феї доставили 20 мішків шейкерів в духовні бари. Частина з них вже в коктейлях поїхала захищати Київ. Дівчата, не тегаю, але ви - міць!
Окрема дяка барменам! Завтра продовжу координувати. Хто хоче приєднатися до виробництва, хто має авто. Напишіть - знайдеться що робити!" - написала Кравченко.

Учасники гурту "Бумбокс" теж вступили до лав Тероборони".

Коли не треба більше відповідати на запитання: "Каковы Ваши творческие планы?" - написали музиканти.

Також до лав Тероборони вступив режисер Ахтем Сеїтаблаєв.

Українські митці підтримали ЗСУ. У мережі опублікували дописи, в яких висловились про другий день повномасштабної війни в Україні. У постах пишуть про ставлення до рішень міжнародних політиків та висловлюють вдячність українським військовим.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз країна працює по-іншому": хто зі знаменитостей пішов до тероборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі