пʼятниця, 05 квітня 2013 14:39

Заради фотопроекту на честь Вінграновського Олег "Фагот" уперше за кілька років спустився в метро
7

Фото: Фото надані AGENTSTVO

Протягом квітня прихильники творчості відомого українського поета, актора і режисера Миколи Вінграновського зможуть знову відкрити для себе багатогранність таланту знакового шістдесятника.

Так, у столичному кінотеатрі "Мегаплекс" пройде безкоштовний ретроспективний показ кращих фільмів Вінграновського. У радіо- та телеефірі презентують пісні українських виконавців на слова видатного автора. Побачити його поезію можна буде в мережі кав'ярень "Кофе Хауз". Молоді українці вже третій місяць змагаються в найбільш виразному прочитанні віршів шістдесятника в рамках Всеукраїнського конкурсу шкіл. А конкурс ілюстрацій до його поезії вже завершений. Кращі роботи молодих українських ілюстраторів опублікують у новій книзі "Вінграновський. Вибране".

Крім того, в рамках "Місяця Миколи Вінграновського" завершили фотопроект "Вінграновський усюди". Усюди - від станції метро до Національного науково-природничого музею - поезію автора можна було побачити завдяки відомим українцям. Учасниками проекту стали Олександр Пономарьов, Юрій Горбунов, Ніна і Тоня Матвієнко, актори Остап Ступка і Володимир Горянський, гімнастка Лілія Підкопаєва, футболіст Олександр Шовковський та інші.

"Проект дозволяє заново відкрити творчість геніального поета. Микола Вінграновський - це живий філософ живого народу", - каже Ніна Матвієнко.

Кожен учасник сам обирав для зйомки листівку з фрагментом вірша Миколи Вінграновського. У проекті представлені як вірші для дітей, так і тонка любовна і пейзажна лірика. Також - повний протесту маніфест "Ні! Цей народ із крові і землі...". Фото опублікують у травневому номері журналу "Viva!Биография" і представлять на виставці "Місяць Миколи Вінграновського" 26 квітня у "Шоколадному домі". Варто сказати, що заради зйомок фото проекту Олег "Фагот" і Дмитро Шуров спустились у метро вперше за кілька років. Проїхали від станції "Лук'янівська" до станції "Дорогожичі".

Василіса Фролова, знімаючись у Національному науково-природничому музеї, опинилася у цьому місці вперше. Замість 30 хвилин провела там 2,5 години. Вона, а також Олександр Педан і Юрій Горбунов за час зйомки вивчили напам'ять вірші Вінграновського.

Андрія Хливнюка знімальна група відірвала від запису нового альбому. Під табличкою з віршем на пюпітрі у момент зйомки лежав аркуш з рукописним текстом нової пісні групи "Бумбокс". Олександра Пономарьова на фото можна буде побачити в його будинку, біля сніжно-білого роялем, за яким артист зазвичай створює свої хіти. Ніна Матвієнко, що знялася в проекті разом з дочкою Тонею, доводилася Миколі Вінграновському кумою.

Зараз ви читаєте новину «Заради фотопроекту на честь Вінграновського Олег "Фагот" уперше за кілька років спустився в метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі