понеділок, 10 жовтня 2011 11:53

Запорізький гурт "Крапка" виконує афро-український реп та степовий фолк
9

Фото: Фото: Максим Кушка

У вінницькому кафе-барі „Шериф" виступив запорізький гурт "Крапка". Для колективу це вже 9-ий концерт в рамках їхнього всеукраїнського туру.

Хлопці щойно записали свій дебютний альбом з назвою „Живий" і розповсюджують його на концертах. Назву гурту соліст Тарас Білка пояснює так: „Все в світі складається з маленьких крапочок. Якщо нема хоч однієї — зображення або висловлене почуття не будуть повними. Ми хочемо бути невід'ємною частинкою української музичної культури, маленькою крапкою, якої не вистачало".

Музиканти встигли дати двадцять один концерт за 23 дні. Хлопці зізналися, що для них, як для журналістів, адже музикантами вони стали зовсім нещодавно, "подорож країною - це чудова можливість спілкування, збагачення світогляду".

Із собою хлопці возять гітару та губну гармоніку, барабани та валізку з різноманітними сопілками та дудами, дримбою та жалійкою. Також є східна флейта-бансура та українська окарина.

"Інструментів достатньо, та я дуже відчуваю брак музичної освіти і тому почав брати уроки музики. Бувало зберемося на репетицію, у мене в голові крутиться мотив, але я не можу його виразити та поділитися з хлопцями. Так і наспівую як знаю", – розповів Gazeta.ua учасник гурту Тарас Білка.

Музика гурту - це суміш року, хіп-хопу, фольку, блюзу та кантрі.

По завершені туру „Крапка" буде працювати над записом другого альбому, в якому так само поєднаються народні мелодії та сучасне репування, речитативні наспіви.

„Зараз є загальна тенденція у сучасній музиці експериментувати з фольком. Та більше використовують фольклор західних областей та центру, ми ж хочемо познайомити слухача з багатством степового фольклору, зацікавились збиранням народних пісень південно-східного регіону, - пояснює Тарас Білка. - Маємо бажання показати молоді, що народна музика може бути цікавою, а автентичні інструменти можна використовувати в сучасних ритмах".

Зараз ви читаєте новину «Запорізький гурт "Крапка" виконує афро-український реп та степовий фолк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі