вівторок, 27 вересня 2011 16:42

Японським музикантам не сподобалось українське сало

27 вересня о 19 год в Джазовій школі у Києві виступить японський квартет "Юко Окамото". Цим виступом музиканти завершують свій міні-тур Україною. Відіграли до цього в Одесі, Вінниці. Вчора дали концерт в столичному "Російському будинку культури".

25 вересня у Вінниці японці вечеряли у ресторані "Тет-а-тет", що у центрі міста. Учасникам ХVІ міжнародного джазового фестивалю давали знижку — 25%.

Лідер гурту Юко Окамото замовляє чай з липи та тушковану курятину під креветково-рожевим соусом. Контрабасист Йонсам Ли роздивляється в меню горілчані напої. Його відмовляють замовляти їх, бо буде на ранок неприємний запах з роту.

"Інколи замовляю собі горілку "Абсолют", або французьку "Зелений гусак", - зауважив Лі.

Музиканти розповідають про свій сніданок.

"У Вінниці зупинилися в готелі "Дача". Ранком подавали борщ, плов, пельмені. Все було дуже смачно. А ще був компот. Але він був сильно солодкий", - додала Юко.

"Вирішив спробувати сало. Ні, я не розумію, як можна їсти таке жирне. Це не моє", - скривився ударник Акіра Накамура, він єдиний з колективу не японець, родом з Кореї.

При слові "сало" починають кривитися всі японці. Кожен з них спробував по маленькому шматочку.

"В Одесі обідали в фаст-фуді "Пузата хата". Заходиш, набираєш собі їжі скільки хочеш. Бачиш, що береш. Дуже сподобалося. У ваших ресторанах не подобається те, що за окремі гроші потрібно замовляти чай, мінеральну воду та соуси. У нас це все видають безкоштовно. Бери скільки хочеш", - приєднався до розмови саксофоніст Хіронору Ура.

Учасники квартету розпитують відвідувачів ресторану, де у Вінниці можна поїсти суші.

"Ви тільки будете плюватися. У нас їх не вміють готувати. Тим більше, що рецептуру суші тут підлаштовують під європейські шлунки", - відмовляють музикантів.

"У Києві кілька разів замовляла суші з червоною рибою, яку завозять з Норвегії. Мені сподобалося", - здивувалася Мьюкі Цудзукі, подруга Окамото, яка нині живе у Києві.

"Сама приготую. Знаєте, я вже трошки засумувала за домом. Живу зараз в Нью-Йорку. Біля мого будинку є японський ресторан. Суші там роблять чудесні", - зауважила Окамото.

В листопаді колектив "Юко Окамото" вперше після трагедії в Японії приїдуть на батьківщину. Там дадуть безкоштовні концерти в усіх містах.

Зараз ви читаєте новину «Японським музикантам не сподобалось українське сало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі