понеділок, 09 липня 2018 11:05

Забужко: "На національному рівні країна "зшивається"

Забужко: "На національному рівні країна "зшивається"
На думку Забужко, українці почали більше цікавитися життям своїх сусідів-українців із інших регіонів.

Відома українська письменниця Оксана Забужко переконана, що українці все більше цікавляться життям в інших регіонах країни. Їх стає важче обдурити фейковими новинами з телевізора. Причиною стають масові подорожі Україною.

Таку думку висловила письменниця в інтерв`ю, повідомляють fakty.ua.

"Це жахливо, що країна разом з регіональною пресою не бачила того, що робиться за рогом. Уявляєте, 70 відсотків людей не виїжджали за межі свого регіону! Тобто, їм можна що завгодно набрехати про те, що десь робиться в країні. І на Донбасі щиро вірили, що до них їде страшний "Правий сектор" "резать и убивать". Так говорило російське телебачення", - каже письменниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сценарій, в якому ми живемо з 2014-го, був викладений у форматі попередження" - Оксана Забужко

На думку Забужко, українці почали більше цікавитися життям своїх сусідів-українців із інших регіонів.

"Я до 2015 року їздила на "ІнтерСіті" першим класом, і нас на весь вагон було сім-вісім чоловік. Зараз, незважаючи на те, що збільшилась кількість поїздів, там "мест нет". Люди подорожують, значить, у них є привід. Це якийсь бізнес, якісь культурні заходи. Не всі ж до родичів. Значить, є діяльність, обмін, рух. На національному рівні країна "зшивається", - розповіла Забужко.

Письменницю з Івано-Франківська Таню Малярчук нагородили однією з головних відзнак німецькомовної літератури - премією імені Інґеборґ Бахманн.

Зараз ви читаєте новину «Забужко: "На національному рівні країна "зшивається"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі