вівторок, 13 березня 2012 19:23

"Заборони тільки підвищують інтерес до інформаційної продукції" - експерт

"Заборони тільки підвищують інтерес до інформаційної продукції" - експерт

Скандал навколо фільму "Серпень. Восьмого" може зробити безкоштовну рекламу фільму, вважає кінокритик, голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький.

"Вважаю, що заборони тільки підвищують інтерес до тої чи іншої інформаційної продукції. Нажаль, ми неодноразово були свідками, коли новий інформаційний продукт, чи це новий телеканал, чи це нова стаття, чи це новий фільм, чи це нова передача "розкручувалися" самими авторами шляхом постановки питання про можливу заборону цієї продукції Національною комісією. Це досить "дипломатичний" маркетологічний хід і в кількох випадках він спрацював", - сказав він у коментарі Gazeta.ua

"Галас навколо "Серпень. Восьмого" призведе до підвищення інтересу до нього" - кінокритик

Костицький зізнався, що стрічки ще не бачив, однак розуміє пікантність ситуації. Він сказав: "Але навіть якби я її переглянув, говорити про політичну заангажованість фільму не в моїй компетенції. Як приватна особа, як громадянин України, як батько, як вчений я дуже часто потрапляю в пікантну ситуацію, коли інформаційна продукція щодо якої до нас звертаються заявники, є відверто аморальною з точки зору уявлень про добро, зло, про справедливість, чесність але не суперечить Закону України "Про захист суспільної моралі".

Раніше повідомляли, що фільм, який розповідає про військові дії в Південній Осетії в серпні 2008 року, був знятий з прокату після того, як в Міністерство культури звернулися представники партії "Свобода" та грузинської діаспори.

Російський фільм створює політичні проблеми для України - політолог

Однак сьогодні стало відомо, що це передчасна інформація.

Фільм "Серпень. Восьмого" вийшов в широкий прокат в Росії 23 лютого 2012 року, а офіційна прем'єра картини відбулася 21 лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Заборони тільки підвищують інтерес до інформаційної продукції" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі