понеділок, 18 листопада 2013 15:15

З відомого роману француза про еротичні "небезпечні зв'язки" зроблять серіал

З відомого роману француза про еротичні "небезпечні зв'язки" зроблять серіал
Кадр з фільму "Небезпечні зв'язки"

Британська компанія "Бі-Бі-Сі" приступила до роботи над телесеріалом, заснованим на романі Шодерло де Лакло "Небезпечні зв'язки".

В якості сценариста над серіалом попрацює Крістофер Хемптон. Раніше він вже адаптував текст Шодерло де Лакло для театральної сцени, за що був відзначений премією "Тоні". Крім того, Хемптон підготував сценарій для повнометражної екранізації "Небезпечних зв'язків", що вийшла в 1988 році. Для телевізійної версії Хемптон планує написати оригінальний сценарій, в якому не будуть використовуватися елементи попередніх адаптацій.

Коли Хемптон завершить сценарій, BBC має намір запропонувати проект американським телеканалам. Інформації про передбачувану дату прем'єри нової версії " Небезпечних зв'язків" поки немає.

Роман "Небезпечні зв'язки" був опублікований вперше в 1782 році. У книзі, складеної з десятків листів вигаданих персонажів, розповідається про французьку аристократію другої половини XVIII століття. Роман неодноразово екранізовували. Фільм 1988 року, у створенні якого брав участь Хемптон, був поставлений Стівен Фрірз. Головні ролі в картині виконали Гленн Клоуз, Джон Малкович і Мішель Пфайффер. Стрічка висувалася на сім "Оскарів" і отримала три з них: за сценарій, костюми і роботу художників.

Крім того, в 1989-му на екрани вийшла стрічка "Вальмон" Мілоша Формана. У 1999 році під заголовком "Жорстокі ігри" в прокат була випущена версія, в якій події були перенесені в наші дні.

Зараз ви читаєте новину «З відомого роману француза про еротичні "небезпечні зв'язки" зроблять серіал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі