четвер, 21 березня 2013 12:08

"Якби ми видали "замовну" книгу, як би тоді "відмилися"? – Слабошпицький

"Якби ми видали "замовну" книгу, як би тоді "відмилися"? – Слабошпицький
Слабошпицький хоче пишатися своїми книжками й авторами. Фото: Юлія РУДЕНКО

Відомий український діяч, письменник, головний редактор видавництва "Ярославів Вал" Михайло Слабошпицький не видає "замовні" книги, за які платять великі гроші, вважаючи репутацію свого видавництва важливішою.

Про це він розповів у київському Будинку вчителя на святкуванні річниці свого видавництва.

"Одного разу у мене був конфлікт із працівником. На щастя, уже з колишнім колегою, – говорить директор "Ярославого Валу". – Той "узяв мене за горло", кажучи, що є одна жінка – дружина голови правління банку. Вона хоче у нас видатись і платить, справді, дуже великі гроші. Чесно кажучи, ми переживали важку фінансову ситуацію. На той момент видавництво "зависло" і ті гроші могли б дуже суттєво допомогти. Але з іншого боку, у нас виникло питання: "Як би ми тоді "відмилися"? Тоді ж відповіли собі, що усі гроші не заробиш".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монолог Чорного Ворона і стрілецькі пісні – у Києві відзначили річницю "Ярославого валу"

За словами письменника, книгу дружини голови правління банку вони таки не видали, а лише порадили звернутися до інших видавництв.

У зв'язку з цим, Слабошпицький пояснив, що хоче "пишатися своїми книжками й авторами".

"Коли приносять нам нову серйозну книгу, для видавництва це просто свято. Приємно, коли кажуть, що ми робимо правильно, що це резонансно, винятково. Тоді почуваєш амбіції як видавця. Що ти робиш корисну справу, яка ніколи не загине", – підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «"Якби ми видали "замовну" книгу, як би тоді "відмилися"? – Слабошпицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі