вівторок, 21 лютого 2012 11:47

Спецтема: Євробачення-2012

"Я це просто так не залишу" - Арфуш про критику Гайтани "Свободою"

"Я це просто так не залишу" - Арфуш про критику Гайтани "Свободою"

Якби в Україні були сильні закони проти расизму, то члена політради партії "Свобода" Юрія Сиротюка за його висловлювання вже сьогодні почали б судити. Таку думку висловив заступник гендиректора НТКУ Валід Арфуш в коментарі Gazeta.ua.

"Це переходить всі можливі рамки, оскільки в нашому сьогоднішньому сучасному світі не можна проти якоїсь іншої людини використовувати слово "раса", "колір шкіри" і навіть натякати на це. А він весь час говорить, що Гайтана не нашої раси. Якби в Україні були сильні закони проти расизму, то таку людину вже сьогодні почали б судити негайно", - зауважив він.

"Дуже прикро і дуже соромно за країну, коли чуєш такі заяви. Особливо, коли вони звучать з боку тих людей, які обіцяють привести Україну до Європи. Ще прикріше, що ці печерні слова звучать в той рік, коли країна відкриє свої двері для мільйонів туристів - в рік проведення Євро-2012", - написав Валід на своїй сторінці в Facebook.

Арфуш наголосив, що глибоко засуджує таку заяву.

"І просто так це не залишу. Підніму це питання на найвищому рівні як в Україні, так і в Європі. Тому що мова йде про напад політичної публічної людини на адресу українського артиста тільки через колір його шкіри. Таке не можна дозволити", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гайтана - не нашої раси і не може представляти нашу культуру на "Євробаченні" - "свободівець"

"Я вже сьогодні з ранку говорив з трьома різними європейськими посольствами. І буду користуватися хорошим зв'язком мого брата у Франції, щоб підняти це питання безпосередньо у Франції. І вже найближчим часом у французькій пресі вийде серйозний сюжет з цього приводу. Збираємося завтра робити прес-конференцію на цю тему. Ми планували цього тижня зробити прес-конференцію по "Євробаченню", розповісти про наші плани, як Гайтана готується. Однак тепер ми будемо точно робити прес-конференцію, безпосередньо пов'язану з цим жорстоким нападом з боку партії "Свобода" на українську творчість", - зазначив заступник гендиректора НТКУ.

За його словами, такі висловлювання неприпустимі в європейській країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Расизм "Свободи" змусив Кличка задуматись над співпрацею опозиції

"Політикам, які використовують расистську тематику немає місця в політичному житті країн Старого Світу. Європа вже давно стала співдружністю багатонаціональних держав, з великою кількістю вихідців з Африки, Азії. Вся Франція пишається Зіданом, не тому що він етнічний француз, а тому що приніс славу Франції і був одним з кращих футболістів світу", - наголосив Арфуш.

"З цієї ж причини в цьому році Україну на "Євробаченні" представлятиме Гайтана - тому що вона виявилася просто кращою серед учасників цього року. І саме вона покаже Європі сьогоднішню Україну - сучасну, різну, безумовно талановиту. Вона, а не люди, які навіть не заслуговують згадки, у яких немає таланту, є тільки злість. В Європі немає расизму та расистів, і якщо ми хочемо жити в європейській країні - ми всі повинні сказати, що ми всі проти цього ганебного явища", - закликав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фальоса назвав "Євробачення" заполітизованим конкурсом

"Якби все було правильно, то взагалі потрібно заборонити такій партії навіть брати участь у виборах. Тому що можна обговорювати творчість, поведінку, але не можна судити людину через колір її шкіри", - додав Валід.

Зараз ви читаєте новину «"Я це просто так не залишу" - Арфуш про критику Гайтани "Свободою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

123

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі