субота, 13 травня 2017 13:26

Вийшла одна з найкращих пісень усіх часів

Вийшла одна з найкращих пісень усіх часів
Гурт The Rolling Stones. ФОТО: jambase.com

13 травня 1965 року група "Rolling Stones" випускає в США синглом пісню "Satisfaction". У липні того ж року вона була включена в американську версію альбому Out of Our Heads. Сингл дозволив The Rolling Stones вперше піднятися на перше місце в Billboard Hot 100. У Великобританії він вийшов в серпні 1965-го і вчетверте вивів групу на вершину британських хіт-парадів.

Автори пісні – Мік Джаггер і Кіт Річардс. 2000 року композиція очолила список "The Greatest: 100 Greatest Songs of Rock & Roll" каналу VH1, а в 2004 році журнал Rolling Stone помістив її на друге місце в своєму списку кращих пісень усіх часів.

2001 року композиція потрапила в символічний список "Пісні століття", складений за опитуванням Асоціації звукозапису Америки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Припиніть це негайно" – гурт Rolling Stones звернувся до Трампа

Фрагменти пісні були використані у фільмах "Шосе на дві полоси", "Апокаліпсис сьогодні", "Без компромісів" і "Життя, або Щось на зразок того". Її в різний час виконували Арета Франклін, Отіс Реддінг, Сенді Шоу, Саманта Фокс.

Також пісню переспівала поп-співачка Брітні Спірс. Цей трек увійшов до її альбому Oops! ... I Did It Again.

Під час останнього світового турне "A Bigger Bang" у 2007 році рокери відмінили свій концерт у Києві. Він був запланований на 25 липня і мав відбутися на НСК "Олімпійський". Група ніяк не прокоментувала це рішення. За однією із версій концерт скасували через низьку платоспроможність українського населення. У сусідній Польщі квитки на "роллінгів" коштували від 1 до 3 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Вийшла одна з найкращих пісень усіх часів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі