пʼятниця, 23 липня 2021 10:53

Вийшов новий трейлер найочікуванішого фантастичного фільму року

Вийшов новий трейлер найочікуванішого фантастичного фільму року
"Дюна" - амбітний високобюджетний фільм за романом Френка Герберта. Фото: instagram.com/tchalamet

Американські кінокомпанії Warner Bros. і Legendary представили другий трейлер фантастичного фільму "Дюна" канадського режисера Дені Вільньова.

"Дюна" - високобюджетний фільм за одноіменним романом Френка Герберта. У головних ролях: Тімоті Шаламе, Ребекка Ферґюсон, Оскар Айзек, Зендая, Джейсон Момоа, Хав'єр Бардем та Стеллан Скарсґард. Прем'єра відбудеться на 78-му Венеціанському кінофестивалі, який цьогоріч проходитиме з 1 по 11 вересня. В українському прокаті стрічка з'явиться 17 грудня.

Дія відбувається у далекому майбутньому. Людство розселилося по численних планетах. За владу борються різні могутні клани. У центрі протистояння опиняється пустельна планета Арракіс. Лише тут можна знайти меланж, або прянощі - найціннішу та найрідкіснішу речовину у всесвіті, яка дає змогу подовжити життя та бачити майбутнє. Той, хто володарює на Арракісі, контролює прянощі та всесвіт.

Зйомки проходили в Угорщині та Йорданії. На основі роману "Дюна" запланували зняти дві картини. Також готується своєрідний приквел стрічки - серіал "Дюна: Сестринство". Розповість про таємне жіноче товариство Бене Гессеріт. Перший епізод також зніме Вільньов. Шоу вийде на стрімінговому сервісі HBO Max корпорації WarnerMedia.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дюна", Кеннет Брана та Едгар Райт – на Міжнародному кінофестивалі у Торонто покажуть нові фільми

Роман "Дюна" Герберта вийшов 1965 року. Це найбільший бестселер у жанрі наукової фантастики - у світі продали приблизно 20 млн копій. Книжка здобула найпрестижніші премії в галузі фантастичної літератури - "Г'юго" та "Неб'юла". Фільм Вільньова стане другою повнометражною адаптацією. Раніше роман вже екранізував Девід Лінч. Прем'єра його фільму з Кайлом Маклахленом у головній ролі відбулася 1984-го.

Герберт створив п'ять продовжень "Дюни". А його син Браян у співавторстві з Кевіном Джеймсом Андерсоном написав серію сиквелів і приквелів.

Вільньов зняв фільми "Полонянки", "Ворог", "Сікаріо", "Той, хто біжить по лезу 2049". За науково-фантастичну драму "Прибуття" за повістю Теда Чана "Історія твого життя" отримав номінацію на премію "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «Вийшов новий трейлер найочікуванішого фантастичного фільму року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі