Ексклюзиви
середа, 13 червня 2018 18:00

Вуличний художник Бенксі потролив організаторів виставки

Вуличний художник Бенксі потролив організаторів виставки
Роботу Бенксі прийняли до участі з другої спроби. Фото: New York Times

Британський вуличний художник Бенксі, який не розкриває своєї особи, розіграв організаторів літньої виставки Королівської академії мистецтв.

На участь у експозиції подав власну роботу під вигаданим іменем. Йому відмовили, пише New York Times.

Через місяць вуличний художник отримав запрошення від організаторів виставки взяти у ній участь. Бенксі відправив ту ж картину, що й минулого разу, вказавши свій справжній псевдонім.

"Я подав ранню версію цієї роботи на участь у літній виставці Королівської академії мистецтв під псевдонімом Bryan S Gaakman – це анаграма словосполучення "Banksy anagram". Заявку не прийняли. Потім я відправив ту ж роботу, що і в перший раз. Зараз вона висить в галереї", – розповів Бенксі.

Ситуація доводить, наскільки сильно ім'я впливає на оцінку робіт, вважає художник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литовська художниця робить вишивку на гільзах від бомб

Наприкінці 1990-х Бенксі діяв як звичайний графіті-художник, але згодом, аби мати змогу втікати від поліції, Бенксі почав використовувати трафарети. Завдяки таланту і гостросоціальній тематиці художник швидко здобув популярність як в Англії, так і в усьому світі. 2016 року британський діджей Goldie висловив теорію, що таємничий художник Бенксі насправді є учасником групи Massive Attack – Роберт Дель Ная. У лютому цього року житель британського міста Кінгстон-апон-Халл Річард Тільсон випадково зняв на відео чоловіка, який міг виявитися вуличним художником Бенксі.

Зараз ви читаєте новину «Вуличний художник Бенксі потролив організаторів виставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі